Telefonunuzdaki uygulamaların şifresini çalan bu yazılıma dikkat!

ThreatFabric isimli bir güvenlik şirketindeki araştırmacılar, Alien isimli bir yazılımın, Android telefonlarda yer alan 226 uygulamadan şifre çalabilme yeteneğine sahip olduğunu keşfetti. Araştırmacıların açıklamasına göre aslında bu yazılım yeni bir yazılım değil. Cerberus isimli farklı bir yazılımın oldukça geliştirilmiş bir versiyonu.

Bilindiği üzere Google'ın geliştirdiği Android işletim sistemi günümüzde dünya genelinde en çok kullanılan işletim sistemi olmaya devam ediyor. Zira sadece akıllı telefonlarımızda değil, pek çok farklı platformda işlev görüyor.

Birçok işletim sisteminde olduğu gibi, daha önce de pek çok kez güvenlik tehdidi altında kaldığını gördüğümüz Android işletim sisteminin başı şimdi de yazımızın başında da belirttiğimiz Alien isimli zararlı yazılım ile dertte.

Çünkü bu yazılım yalnızca Android işletim sistemine sahip telefonlarda bulunan 226 uygulamadan şifre çalmakla yetinmiyor. Akıllı telefonunuza bulaştığı andan itibaren çeşitli tehlikeli saldırılar düzenleyebiliyor.

Araştırmacıların açıklamasına göre, kötü amaçlı yazılımın telefonlara nasıl bulaştığı henüz bilmiyor. Şifre çalıdığı uygulamalar arasında en bilinenleri ise Twitter, Instagram ve Snapchat gibi popüler sosyal medya uygulamaları yer alıyor.

O yüzden emin olmadığınız internet sitelerini dolaşmayın, uygulama yüklerken size sunulan kabul seçeneklerini iyi okuyun, emin olmadığınız ve bilmediğiniz uygulamaları yüklemeyin.

Kaynak: teknolojioku.com