Ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdundaki baskıdan şikayet ederek hayatına son veren tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat ve tarikat yurtlarının durumunu yeniden gündeme getirdi. İşte tanınmış isimlerden mesajlar....

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Enes Kara’nın intiharıyla gündeme gelen yurtlarla ilgili açıklamada bulundu.

“Çocuklarımızı yıllarca bazı vakıf, dernek, cemaat yurtlarına teslim ettiler. İBB tarihinde ilk kez üniversite yurtlarını bu yüzden hizmete açtık” diyen İmamoğlu, “Enes Kara'nın acı kaybına çok üzüldüm. Gençlerimize daha çok destek olacağız, hiçbir genç kendini yalnız ve çaresiz hissetmeyecek” ifadelerini kullandı.


Şarkıcı Tarkan, Enes Kara ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Tarkan, şu ifadeleri kullandı:

* Enes Kara'nın intihara sürüklenip hayatına son vermesine ne kadar üzüldüğümü anlatamam.

* Ne yazık ki Enes Kara'nın durumunda olup korku içinde, baskı altında yaşayan, yaşam sevincini ve umudunu kaybetmiş, çaresiz binlerce genç var ülkemizde.

* Ey analar babalar! İş işten geçmeden çocuklarınızın duygu ve düşüncelerine hassasiyetle, sevgiyle kulak verin, koşulsuzca yanlarında olun.

* Özgür iradelerine, istek ve seçimlerine saygı duyun. Önceliğimiz onların mutluluğu olmalıdır. Yaşadıkları hayat onların hayatıdır. Çocuklarınız ne sizin malınızdır ne de size aittir.

* Onlar, biz anne babalar vesilesiyle dünyaya gelmiş özgür ruhlardır. Çocuklarınızın ışığını söndürmek yerine bırakın o ışıkla aydınlatsınlar yüreklerimizi.

* Unutmayınız ki asli görevimiz çocuklarımızı korumak, kollamaktır. Bağnaz ve yobaz zihniyetlerin sömürülerine hizmet ettirmek değildir.



AKP Genel Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik,

Enes Kara ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Hepimiz Enes Kara kardeşimizin hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yüreğimiz yandı. Enes Kara kardeşimizin yakınlarının ve sevenlerinin acısını yürekten paylaşıyoruz” diyen Ömer Çelik, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

*Gencecik bir insanın ölümü üzerinden kindar bir dille kavga, ideolojik hesaplaşma ve ayrışma üretenlerin yaptığı şey asla kabul edilemez ve ahlaki değildir.

*Her ölüm insanı kendi ruhuyla yüzleştirmelidir. Bu büyük imtihandır. Hayatını kaybedenin acısı bizi buna götürmelidir. Ölüm üzerinden bile ayrışma üretenler, ideolojik egolarının kavgasını bir kenara bırakmalıdır…


Armagan Çağlayan @Armagan_caglaya
Kadınlardan, gençlerden, ormanlardan, hayvanlardan, geleceğimize umut olan her şeyden, elinizi çekin! 


Ali Mahir Başarır @alimahir
Siz, bu memleketin pırıl pırıl gençlerinin ahını aldınız, geleceğini çaldınız!


Özgür Özel@eczozgurozel
Yeter Artık!
Bir çocuğumuzu daha tarikat ve cemaatlerin denetimsiz yurtlarında kaybetmeye tahammülümüz yok.
#EnesKara'nın kaybına çok üzüldüm. Bu vahşi düzene isyanımız itirazımız var. 
İktidarımızın ilk yılında TOKİ yeterli Cumhuriyet Yurtlarını inşa edecek bu rezalet bitecek.


Tunç Soyer @tuncsoyer
Bir genç, "Yaşama sevincimi kaybettim." diyerek intihar ediyorsa susmak mümkün değildir.
Gençlerin geleceğini karartanlara, yaşamdan kopartanlara izin vermeyeceğiz, aydınlık bir memleketi mutlaka kuracağız. 
Gençlerin yüzlerini güldürene kadar yorulmadan çalışacağız. #EnesKara


Muharrem İNCE @vekilince
Yaşamının baharında hekim olmayı bekleyen #EnesKara cemaat yurdunda ‘yaşama sevincimi kaybettim’ diyerek aramızdan ayrıldı. Evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 
Devletin görevini cemaatlere terk eden, evlatlarımızın yaşama sevincini çalan bu düzeni değiştireceğiz.


Sinan Meydan @SMEYDAN
Reçete bellidir,Atatürk'ün yaptığı devrimlere sahip çıkılmalı,laik Cumhuriyet yeniden ayağa kaldırılmalı,öncelikle cemaatler, tarikatlar  kapatılmalıdır.21.yüzyılın çağdaş dünyasında,Türk insanın artık cemaatten,tarikattan öğreneceği hiçbir şey yoktur.
 


berna lacin @bernalacin35
Her intihar biraz cinayettir 
 


Zeki Kayahan Coşkun @zekikayahan
Cemaatle, tarikatla hiç işi olmamış, onlara boyun eğmemiş, istediğini vermemiş, selam bile vermemiş politikacı ne güzeldir. Koltuk için neler yaptınız be! “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler memleketi olamaz” diyen Atatürk olacakları, Enes’i ve nicelerini biliyordu.