Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığın 2023 bütçe teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde; “Öğretmenlik meslek kanunu sembolik olarak öğretmene duyulan bir saygının ürünüdür. Biz Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu tüm öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi için yapmadık. Biz kariyer sistemini sistematik içerisinde öğretmenlerin lisansüstü çalışmaları, master, doktora çalışmaları ve belli bir kıdem yılında bir sistematik çerçevesi içerisinde bir özlük hakkını destekleyecek bir mekanizma olarak inşa ettik. Yani bunu basitleştirip de ‘öğretmenlerin yeterliliğini ölçüyormuş, ölçmüyormuş… Ya bir tane kıytırıktan bir sınavla öğretmen olunur muymuş?’ diye bunu süfli bir şekilde saçma sapan bağlamların içerisine koymak öğretmene saygısızlıktır" dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe teklifi, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Özer, çalışmaların sonunda, milletvekillerinden gün boyu gelen eleştirilere karşılık verdi, sorulara yanıt verdi. Özer, şunları söyledi:

“Eğitim tüm dünyada tartışılan bir konu, her ülke eğitimi tartışıyor. Finlandiya’da da tartışılıyor, Amerika’da da, İngiltere’de de tartışılıyor. Onlar ile bizim aramızda bir fark var. Orada sürekli iyileştirme kültürü bağlamında tartışılırken, biz de hep kötü, güzel bağlamında bir zeminde süreç ilerliyor. Bu sağlıklı bir şey değil, bizim için faydası olan bir şey de değil."

Kaynak: odakhaber.com