Karadeniz’in güzel ili Samsun…  Bir okul, onlarca öğretmen, yüzlerce öğrenci…

Türkiye’de ilk kez duyduğumuz örnek bir projeye imza attılar. Bu projeyle beraber öğrenci ve öğretmenler okuldan ayrılmak istemiyor.

Samsun ili 19 Mayıs ilçesi Dereköy Şehit Ümit Semerci İlkokulu öğretmen ve öğrencileri okulların açıldığı ilk hafta bir düşünceyle yola çıktılar. Okulumuzda hayvan besleyelim ve beslediğimiz hayvan hem naif hem de öğrencilerimizin seveceği, onlara moral verecek bir hayvan olsun istediler. Bunun üzerine biraz kamuoyu araştırması yaptılar ve güvercin beslemeye karar verdiler.

Okul veli işbirliği içinde öncelikle bir proje hazırladılar. Projeyi ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol Beyle paylaştıklarında büyük beğeni ve destek gördüler. Bunun üzerine projeyi ilçe Kaymakamı İbrahim Civelek Beye sundular Kaymakam Beyin de desteğiyle güvercin beslemek için kolları sıvadılar.  Kümes için alınan malzemeler bizzat öğretmenler tarafından kümes inşasına dönüştürüldü. Evet, kümesin tuğlasını da dizen, sıvasını da yapan, çatısını da ören tamamen öğretmenler oldu. Kümes yapımını bitirmişlerdi fakat güvercinleri yoktu.

Bunun üzerine Sivas Valisi Salih Ayhan Beyden ve Türkiye’nin en iyi güvercinlerini besleyen insanlardan biri olan ve İzmir’de yaşayan Mehmet Olcar Beydenyardım istediler. Bu yardım talebine kayıtsız kalmayan Sayın Vali ve Mehmet Olcar Bey okulun kümesine hediye güvercinler yolladılar.

Öğrenciler şimdi güvercinleri beslemek için her sabah okula koşuyor, onlarla eğleniyor ve sorumluluk alıp güvercinlerin bakımıyla ilgileniyorlar. Havada attıkları taklalarıyla kendilerine hayran bırakan güvercinlerin okula katılımıyla öğretmen ve öğrencilerin motivasyonlarının arttığı ve stres düzeylerinin azaldığı görülüyor. Tansiyon hastalarını okula bekleyen öğretmen ve öğrenciler hayvan sevgisini özellikle de güzellikleriyle göz kamaştıran güvercin sevgisini yaşayarak ve yaşatarak öğreniyorlar…