2022-2023 eğitim, öğretim yılının başladığı bugünlerde aileler, öncelikli olarak öğrenci olan çocuklarının defter, kitap, çanta gibi eksiklerini karşılamaya çalışıyor.


Ancak geçen yıl kendini göstermeye başlayan bir sorun bu yıl daha da ağır hissedilecek gibi görünüyor.

O da öğrencilerin artan beslenme giderleri. Maliyetlerin yükselmesi çocukları okuyan dar ve orta gelirli ailelerinin bütçesini daha da zorlayacak.

Buna dair ilk bilgiler gelmeye başladı.

 

BESLENME ÇANTALARININ FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTILAR

Dün Ekmek ve Gül dergisi, Twitter hesabından Ümraniye'den bazı öğrencilerin beslenme çantalarından çıkan yiyeceklerin fotoğraflarını paylaştı.

Fotoğraflarda neredeyse sabahtan akşama kadar okulda kalan öğrencilerin beslenmelerinin yetersiz ve tek düze olduğu görüldü.

 

OKUL KANTİNLERİNDE YÜZDE 100'E VARAN ARTIŞLAR

Kocaeli Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası da yeni dönemde uygulanacak kantin fiyatlarını açıkladı. Fiyatlara bakılınca okul kantinlerinde de yüzde 100 oranında artış olduğu net.

En basitinden bir sandviç tost 15, 0,5 litre su 3, küçük ayran 5, büyük ayran 7, kutu süt 7 ve gözleme 20 liradan satılıyor.

Bu fiyatlar dışarıya oranla uygun gibi görülse de bunların çocuklar tarafından ailelerince verilen harçlıklarla alınacağını unutmamak lazım.

Dolayısıyla etütle birlikte sabah 09.00'dan neredeyse akşam 17.00'ye kadar okulda kalan bir çocuk, bir tost ile bir küçük ayran bile alsa gün içerisinde en az 20 lira harcaması gerekecek.

Bu da ayda 400 lira eder. Su parası da düşünülünce ilkokula başlayan bir çocuğun bile cebine ayda 500 lira harçlık koymak gerekebilir.

Independent Türkçe