İngiltere öğretmenlerin zam talebiyle greve gitmesini tartışmaya devam ediyor… Bugün binlerce öğretmen greve giderken birçok okulun  tamamen kapalı kalması bekleniyor. Öğretmenlerin zam talebini Sky News’e çıkarak değerlendiren eğitim bakanı Gillian Keegan’ın açıklamaları ve taktığı aksesuar ise akıllara durgunluk verdi.

Keegan’ın canlı yayında, “Öğretmenler zam talebinde gerçekçi olmalı” ifadesini kullanırken birçok TV izleyicisi ise eğitim bakanının bileğindeki saate dikkat çekti. Keegan’ın taktığı İsviçre yapımı Rolex saatin değerinin yaklaşık 10 bin pound olduğu ve ikinci el sitelerde çok daha yüksek fiyatlara çıkabildiğini belirten sosyal medya kullanıcıları bakanı ikiyüzlülükle suçladı.


Keegan’ın saati büyük tepki çekti.

Muhafazakarlardan siyasete atılan Keegan, geçmişte işçi sınıfı bir aileye mensup olduğunu söylemiş ve 16 yaşında okulu bıraktığını dile getirmişti. Tepkilere yanıt veren Keegan, saat eşinin kendisine hediye ettiğini belirtti.

Canlı yayında Keegan, öğretmenlerin zam talebinde gerçekçi olması gerektiğini söyleyerek, “Bizim işimiz ekonomide herkesi kollamak” ifadesini kullandı.

ÇELİK VE ALTIN KASA

Resmi internet sitesinde çikolata rengi kadrana sahip olduğu belirtilen Rolex Datejust 41 Oyster model saat çelik ve altın kasadan oluşuyor. Camında büyüteç mercek bulunan ve tarih komplikasyonu da bulunan saat kurulduktan sonra yaklaşık 70 saat aralıksız çalışabiliyor.

Rolex’in kendi  üretimi olan bir iç aksama sahip olan saatin camı ise safirden yapılmış vaziyette.

Sözcü