Bilindiği gibi geleceğimizin mimarı olan öğretmenler, 1 Milyon 200 Bin kişilik çalışan sayısı ile meslek grupları arasında Ülkemizin en büyüğü olarak öne çıkmaktadır.

Bu şekilde düşünüldüğünde de ülke nüfusumuzun yarısından fazlasını doğrudan etkileme gücüne sahiptir. Bu değerli gücün yüce meclisimizin çatısı altında bir araya gelerek ülkemizin geleceği hakkındaki konulara bilgi ve birikimlerini aktarması her türlü alanda büyüyen Ülkemizin büyümesine ayrı bir hız kazandıracaktır.

Zira bir ülkenin geleceğinin inşasını ancak öğretmenler gerçekleştirmektedir. Ayrıca eğitimin her alanında bulunmuş ve eğitim ile ilgili her türlü soruna hakim, çözümleri bilen ve eğitim alanında yenilikçi adımları atabilme bilgi ve birikimine sahip öğretmen kökenli milletvekillerinin TBMM'de bulunması Meclisimizde sadece eğitim alanındaki konularda değil ülkemizin varlık gösterdiği her alanda daha akılcı ve geleceğe dönük çalışmaların yürütülmesine de vesile olacaktır.

Mecliste seslerinin birinci elden çıkmasını isteyen öğretmenler, sorunlarının yüce meclisimizde görüşülüp olumlu bir şekilde karara bağlanmasını istiyorlar. Kendi meslektaşlarından olan milletvekili ile eğitim alanında bulunmamış öğretmen kökenli olmayan milletvekilinin eğitim alanında yapılacak meclis çalışmalarındaki katkıları aynı olmayacaktır.

Tabiki hayatı eğitimin her kademesinde geçmiş öğretmen kökenli milletvekilinin eğitim adına yapılan çalışmalara katkısı paha biçilemez ölçüde olacak ki aynı oranda da yaptığı her çalışma ülkemizin büyümesine ayrı bir ivme kazandıracaktır.

Öğretmenler maaş hesaplarında kendisi hiç almadığı kadar maaş alıyor gösterilirken, hayır işin aslı farklı diyebilecek öğretmen kökenli milletvekilleri istiyor.

Öğretmenler kendilerini sadece Devlet ve özel okullarda değil aynı zamanda Yüksek Öğretim kurumlarında da temsil edebilecek kapasiteye sahip ve bu alanda da yeni bakış açıları geliştirebilecek düzeyde kendi içlerinden çıkmış eğitimci milletvekilleri istiyor.

Öğretmenler aynı Türkiye gibi farklılıkları zenginlik olan eğitim camiası içindeki farklılıkları bir zenginlik olarak kabul edip sendikalarının tamamı ile iletişim içinde olabilecek kendi içlerinden çıkmış temsilcileri Mecliste görmek istiyor.

Öğretmenler her zaman kendilerini tanıyan geçmişte her türlü zorluklarla mücadele etmiş, tek derdi Türkiye'nin gelişimi olan kendi içlerinden çıkmış dirayetli temsilcilerini mecliste görmek istiyor.

Kısacası geleceği bir sanatkâr gibi ilmik ilmik işleyen ülkemizin kıymetli öğretmenleri parti ayrımı yapmaksızın aday gösterilecek öğretmenlere oy kullanarak yanında olacaklardır.