Hepimizin sağlıklı beslenmesi gerekiyor. Sağlıklı beslenme alışkanlığı çocuklukta başlıyor. Küçükken yemeye alışık olduğumuz şeyleri ilerleyen yaşlarda yemeye daha meyilli hale geliyoruz.

Çocukların okulda yedikleri şeyler bu yüzden oldukça önemli. Çoğu anne, çocuklarına okulda sağlıklı şeyler verilmediğini düşünüp evden okula yemek götürmelerini sağlıyor.

Öte yandan sağlıklı beslenme konusunda oldukça titiz okullar da var. Ancak Kanada’daki bir okul biraz aşırıya kaçtı.

Kanada’nın Ontario bölgesindeki bir okul, kantinde sadece sağlıklı yiyeceklerin satılmasına izin veriyor ve hatta evden okula getirilen yiyeceklerin de sağlıklı olması için elinden geleni yapıyordu.

Bir gün, okuldaki bir çocuk evden okula annesinin yaptığı ve çok sevdiği muzlu ekmekten getirdi. Ancak yiyemedi.

Üzüldü ve şaşırdı

Çocuğun okulda muzlu ekmeğini yemesine izin verilmedi. Nedeni ise muzlu ekmeğin içinde yer alan çikolata parçacıklarının sağlıksız olmasıydı.

Küçük çocuk çok üzüldü ve olanları annesine anlattı. Annesi de ertesi gün durumu okulun müdürüne şikayet etti.

İki çocuk annesi Elaine Daoust, çocuğunun evden getirdiği muzlu ekmeğini yemesine izin verilmemesine anlam veremedi.

Elina, The Star’a “Eve geldiğinde öğretmeninin kendisine sağlıklı yiyecekler yemesi konusunda nasihatler ettiğini anlattı. Ayrıca öğretmen bir not yazıp oğlumdan bana ulaştırmasını istemiş. Notu okuyunca açıkçası kızdım” dedi.

Sonradan aktarılanlara göre 30 ebeveyn daha aynı durumdan ötürü müdüre şikayette bulunmuş.

Sağlıklı beslenme dersi

Çocukların ellerinden alınanlar arasında meyve suyu, çubuk kraker, bazı meyveler, çikolatalar ve diğer bazı şeyler yer alıyormuş.

Öte yandan okulda sağlıklı beslenme dersleri verilmeye başlanmış. Müdür, müfredatta olmasa bile sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu savunarak böyle bir uygulama getirmiş.

Öte yandan okulun disiplin kurulunda yer alan James MacKinnon “Okul kuralları gereğince çocukların elinden yemeklerinin alınması hiç de adil değil” diyerek uygulamaya itiraz etti.

Siz ne düşünüyorsunuz? Çocuklara yapılan haksızlık mı yoksa onlarına yararına mı? Görüşlerinizi bildirmeyi ve haberi paylaşmayı unutmayın.

tr.newsner