Olay öğle saatlerinde Konya’nın Merkez Selçuklu ilçesi Konevi Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aynı okulda öğrenim gören öğrenim gören iki öğrenci arasında henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Öğretmenlerin müdahalesi ile iki öğrenci sakinleştirildi. Okul idaresi durumu öğrenci velilerine bildirerek iki öğrencinin velisin okula davet etti.

Okula gelen veliler okul idarecileri ile görüştükleri sırada biranda tartışmaya başladılar. Velilerin tartışması kısa sürede önce küfürleşmeye ardından tekme tokat kavgaya dönüştü. Kavgayı öğrenen iki velinin yakınları kısa sürede okula geldi.  İki tarafın okula gelmesi ile kavga şiddetini artırdı. İki taraf öğrencilerin gözü önünde yaklaşık 10 dakika tekme tokat kavga etti.

Haberin videosu için tıklayınız

Olay yerine ihbar üzerine gelen polis ekipleri kavgayı ayırmakta güçlük çekince okula takviye ekipler geldi.  Kavgaya karışan şahıslar ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Konevi Anadolu Lisesi öğrencilerimizden iki kız öğrencinin bir süredir devam eden anlaşmazlığına ailelerin karışması üzerine olayın büyüdüğü ve konunun aileler arası husumete dönüştüğü bilgisi iletilmiştir. Her ne kadar aileler bir araya getirilmiş ve anlaşma sağlanmış ise de öğrenciler arasında çıkan yeni bir anlaşmazlık nedeniyle ailelerin tekrar müdahil olduğu okula baskına geldikleri ve okul önünde kavga çıktığı, olaya polisin müdahil olduğu ve okulda güvenlik tedbirlerinin alındığı, öğrencilerle ilgili gerekli rehberlik ve disiplin işlemlerinin başlatıldığı bilgisi alınmıştır.

Selçuklu İlçe Emniyet Müdürümüz ile yapılan görüşme neticesinde Emniyet Müdürlüğümüz tarafından okulumuzdaki güvenlik tedbirlerinin artırılacağı bildirilmiştir.

Kaynak: Zeki DURSUN - KANAL 7