Mugla Gazetesi'nden Süleyman Akbulut'un haberi şöyle:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yönetiminde deprem yaşanıyor. Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in Rektörlüğe atandıktan sonra yardımcılığına getirdiği isimlerden ikisini görevinden aldı.

Rektör Çiçek, yardımcılıklarına Prof. Dr. Adnan Çevik ile Prof. Dr. Bakiye Uğur’u getirmiş, üçüncü bir isim için de çalışma yürüttüğünü açıklamış, daha sonra ise Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyik’i üçüncü rektör yardımcısı olarak göreve getirmişti.

MSKÜ yönetimindeki ilk çatlak 2019 yılının Eylül ayında yaşandı ve yönetimin önemli isimlerinden Tarihçi Prof. Dr. Adnan Çevik, ani bir kararla Rektör Çiçek tarafından görevinden alındı.

Çevik’in görevden ayrılmasıyla sular durulmadı. 27 Mart 2020 Cuma günü (bugün) itibariyle de, Muğlalı olması nedeniyle üniversite yönetiminde olması büyük bir memnuniyet yaratan Tıpçı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur’un da Rektör Çiçek tarafından görevinden alındığı öğrenildi.

Rektör Çiçek’in 2019 yılının Ekim ayından bu yana Prof. Dr. Bakiye Uğur’a hiç vekalet vermeyerek, Uğur’u görevden alacağının sinyallerini verdiği de iddialar arasında.

Kaynak: muglagazetesi.com.tr