Ocak ayında enflasyon farkı, refah payı ve toplu sözleşme zammı göz önünde bulundurularak memur ve memur emeklisine yapılan zam yüzde 30 olmuştu. Ancak bu zam yeterli gelmedi. Çünkü bir türlü düşmek bilmeyen enflasyon alım gücünü adeta yok etti. Bu sebeple de memur ve memur emeklisi ara zam beklemeye başladı. 

14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimler öncesinde başta EYT yasası ve 3600 ek gösterge olmak üzere birçok düzenleme hayata geçti. Bunlar arasında en dikkat çekenlerden biri de emekli maaşlarına yapılan erken zam oldu. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile en düşük emekli maaşına 2000 TL zam yapıldı. Yeni 5500 TL olan en düşük emekli maaşı 7500 TL’ye yükseldi. Bu zam kararı sonrası milyonlarca memur ve asgari ücretli de ara zam beklemeye başladı. Kulislerde, memura ek zam Mayıs’ta geleceği belirtiliyor.

Bir süredir sendikalar ve hükümet arasında yapılan zam pazarlıklarda sona gelindi. Memur maaşlarına seyyanen zam yapılacak. Memura Mayıs ayının başında zam yapılacak. Bu zammın seyyanen yapılacağı söyleniyor.

Memura ara zam miktarı da belli. Sendikalar daha önce yaptıkları açıklamalarda memura oranlı zam değil seyyanen zam talep ettiklerini söylemişti. Talep edilen zam miktarı ise 3000 TL ile 5000 TL arasında olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada memur maaşlarına her 6 ayda bir olduğu gibi Temmuz ayında zam yapılacağını dile getirmişti ancak sendikaların girişimleri olumlu sonuçlandı. 

Henüz oranlar kesin olarak belli değil ancak bu zammın bayramdan sonra Mayıs ayının hemen başında yapılması bekleniyor. Memura ara zam oranı olarak ise yüzde 30 düşünüldüğü iddia ediliyor.