Bilişsel Beceri ve Zihinsel Gelişim Platformu

İnsan bilişsel becerilerinin yapı ve içeriği ile ilgili geleneksel iki kuramın ortaklığından oluşan Cattell-Horn-Carroll (CHC) Zekâ Kuramı temel alınarak hayata geçirilen GriCeviz Bilişsel Beceri ve Zihinsel Gelişim Platformu, bilişsel becerilerin ve zihinsel yeteneklerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesini hedefleyen; 6 kategoride (Sözel, Sayısal, Görsel, Mantık, Bellek ve Dikkat), 24 farklı oyunlaştırılmış zihin egzersizinden oluşan mobil oyun uygulamasıdır.

TÜBİTAK destekli “GriCeviz Yapay Zeka Algoritması” sayesinde makine öğrenmesi teknikleri uygulanarak kullanıcıların öğrenme hızlarını artıracak oyun seçenekleri sunulur. Gelişmiş yönetim panelinde kullanıcıların performansları ve gelişim süreçleri ayrıntılı rapor seçenekleriyle izlenir. Kullanıcıların güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilmesine kılavuzluk eden GriCeviz’de her kullanıcının performansı gözlemlenerek öğrenme karakteristikleri çıkarılır ve her kullanıcıya “kişiye özel” bir deneyim sunulur.

GriCeviz’le beyninize zaman ayırın. Alanında uzman bilim insanları tarafından geliştirilen, kişiselleştirilmiş beyin egzersizlerini yapın ve birbirinden eğlenceli oyunları oynayın.

Her Yaş için GriCeviz

Çocuklar
GriCeviz, çocukların akıl ve zeka oyunlarıyla zihinsel yeteneklerinin geliştirilmesinde, güçlü ve zayıf yönlerinin belirlenmesinde önemli bir yardımcı görevi görür.

Gençler
GriCeviz konsantrasyon, dikkat, bellek ve mantık gibi temel becerilerin geliştirilmesinin yanında beyni zinde tutmaya yardımcıdır.

Yetişkinler
İleri yaşlardaki kullanıcılar için beyin becerilerini korumada eğlenceli bir dost görevi üstlenir. (griceviz.com)

 

MEB Kullanıcı Yönergesi

Adım 1: MEBBİS'den Kullanıcı Bilgilerini Alma

MEBBİS'e giriş yapınız.

mebbis.meb.gov.tr adresine giriş yapınız ve açılan sayfadan MEBBİS'e tıklayınız.

     

2- Soldaki menüden "Kişisel Bilgiler Modülü" sekmesine basınız.

     

3- Soldaki menüden "Uygulama Şifreleri" sekmesine basınız.

     

4- Şifre üretiniz.

"Şifre Üret" butonuna bastığınızda GriCeviz kullanıcı adı ve şifre bilgileriniz oluşturulacaktır. Önemli Not: Uygulama şifresinde her dört karakterden sonra yer alan kısa ("-") çizgileri MEBBİS anahtarına yazarken kullanmayınız.

     

Adım 2: GriCeviz Kurulumu ve Giriş

   

1- GriCeviz'i indirin.

Google Play ya da AppStore'dan mobil cihazınıza indirin ve kurun.

     

2- İlk Kurulumu tamamlayınız.

GriCeviz'i ilk açtığınızda "Şimdi Katıl" seçeneğini seçmelisiniz ve ardından karşınıza çıkan "Başlangıç Değerlendirme Testi"ni çözebilir ya da geçebilirsiniz.

     

3- Giriş yapınız.

Bir sonraki sayfada "Giriş Yap" seçeneğini seçmelisiniz ve MEBBİS üzerinden temin ettiğiniz kullanıcı bilgilerini ilgili alanlara girmelisiniz.

     

Başarılı bir şekilde giriş sağlamak için lütfen tüm adımları dikkatle izleyiniz!

MEBBİS'e giriş yaptığınız bilgilerle GriCeviz'e giriş yapamazsınız. MEBBİS'e girmeli ve GriCeviz için yeni kullanıcı bilgileri almalısınız!

Uygulama şifresinde her dört karakterden sonra yer alan kısa çizgileri MEBBİS anahtarına yazarken kullanmayınız. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olunuz.

GriCeviz, mobil bir uygulamadır. Akıllı telefon ve tabletlere indirip, kullanabilirsiniz.

Daha önceden cihazınızda GriCeviz uygulaması varsa, kullanmaya başlamadan önce lütfen uygulamanızı güncelleyiniz. (aksemsettin.meb.k12.tr)