MEB Pasaj projesi; eğitim kurumlarının kapasitesinin genişlemesi, yaparak öğrenme sürecinin üretime dönüşmesi, kadınların ve özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin desteklenmesi ve üretim döngüsüne katılması, kültürel mirasın dünyaya tanıtılması amacıyla hayata geçirildi. 

Proje kapsamında olgunlaşma enstitüleri, mesleki ve teknik eğitim okulları, halk eğitim merkezleri ile özel eğitim meslek okulları bünyesindeki 541 mağaza PttAVM bünyesindeki MEB Pasaj sistemine kaydedildi ve tüm mağazalara PTT tarafından e-ticaret eğitimi verildi. Meb Pasaj'da yaklaşık 5 bin ürün paylaşıldı.

Bakanm Özer "PTT AVM'nin içinde ilk kez Millî Eğitim Bakanlığının ürettiği ürünleri e-ticaret kanalıyla tüm Türkiye'ye aynı zamanda PTT yurt dışıyla da bağlantılı olduğu için yurt dışına da ulaştıracağız. Böylece eğitim-üretim çevrimini çok daha güçlü bir şekilde genişletme, kapasitesini artırma fırsatını elde etmiş olacağız." dedi.  
 
Bakan Özer, bu yeni açılımın hayırlı olmasını dilerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve çalışma arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da yaptığı konuşmada, günümüzde dijitalleşmenin yoğun ve hızlı bir şekilde gelişmesi sonucu elektronik ticaretin de her yıl katlanarak arttığına işaret ederek, elektronik ticarette tüketicilerin 24 saat boyunca istedikleri anda istedikleri ürüne kolayca ulaşabildiğini kaydetti. Karaismailoğlu, bu kapsamda MEB Pasaj sayesinde eğitimden üretime, özel çocukların ve kadınların istihdamına da katkı sağlanacağını bildirdi. 
 
Karaismailoğlu, "MEB Pasaj bizler için de çok kıymetli, aslında bir sosyal sorumluluk projesi bir bakıma. İnşallah, Millî Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğumuz bu ortak çalışmayla özel üretilen ürünlerin vatandaşlara, tüketiciye ulaşması için önemli bir görev ifa edilecek." dedi.
 
"Özel eğitim kurumlarının mağazalarından 6 ay komisyon ve kargo ücreti alınmayacak"
Karaismailoğlu şöyle devam etti: "mebpasaj.pttavm.com adresi üzerinden MEB ürünleri için özel bir bölüm açtık. PTT Avm'de özel eğitim kurumlarımıza açtığımız mağazalardan, PTT bunu kimseye yapmıyor, protokol tarihinden itibaren 6 ay geçerli olmak üzere komisyon ücreti ve kargo ücreti alınmayacak.

MEB Pasaj'a ulaşmak için tıklayınız.