Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin kariyer gelişimi için destek vermesi olumlu karşılanırken alan değişikliğinin kariyer gelişimi açısından da sahadaki beklentileri sıralarsak;

1) Daha önce bir kez Alan değişikliği yapan öğretmenin tekrar eski alanına tekrar dönüşü kaldırılarak kılavuzda belirtilmeli ve bu şekilde yığılmanın önüne geçilmelidir.

2) Bakanlığın açık öğretim fakültesi dışında örgün olarak lisans diploması alınan alanları (Rehberlik, İngilizce, Matematik, Özel Eğitim, Fen Bilimleri) göz önünde bulundurarak kontenjan açarken bu bölümlerin ne zor şartlarda lisans mezuniyeti alındığını da değerlendirmesi gerekmektedir.

3) İstanbul, Konya, İzmir, Bursa, Antalya gibi illerde; Rehberlik, Okul öncesi, Din Kültürü, Özel Eğitim, İngilizce gibi alanlarda oluşan norm ihtiyacı vardır. Bakanlığın il MEM’lere alan değişikliğinde kontenjan verirken bunları göz önünde bulundurması gerekmektedir.

4) Bakanlığın üzerinde titizlikle çalıştığı Mesleki Eğitim Merkezinde tayin yoluyla atama sayıları düşük kalmakta, burada yıllardır boş olan normların da alan değişikliğine açılarak değerlendirilmesi yarar sağlayacaktır.

Bu açıdan dikkate alındığında alan değişikliği, gerçek anlamda sembolik olmaktan çıkacak hem atama bekleyenlerin hem de kariyer gelişimi açısından alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenleri memnun edecektir. Bakanlığın 2023 Türkiye vizyonu hedeflerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmeni ve eğitimin kalitesini artırmada katkıları artacaktır.