Çalışmak için motivasyonun neydi?

Çalışırken hiçbir zaman sadece bir lise kazanmak için çalıştığımı düşünmedim. Ne kadar çalışırsam çevreme ve vatanıma o kadar faydalı olurum diye düşündüm. Şimdiki çalışmalarım gelecekteki 30-40 yılda rahat ve bilinçli yaşamamı sağlayacak nitelikli bir lise de bütün bunlar için bir basamak.

 

Günlük ne kadar çalışıyordun?

Dönemin ilk aylarında günde 4-5 saat dönemin ortalarında 6-7 saat son aylarda 8-9-10 saat çalıştım. 

 

Çalışırken nasıl bir teknik izledin?

Çalışırken önemli olan ne kadar çalıştığınız değil ne kadar nitelikli çalıştığınız. Bu yüzden her zaman kronometreyle çalıştım. 50 dakika çalışıp 10 dakika mola verdim. 50 dakikalık süreçte olabildiğince fazla soru çözmeye çalıştım. Anlamadığım soruları kestim ve biriktirip hocalara sordum. Soramadıklarımı telefondan gönderdim ya da video çözüm izledim. Ayrıca konu tekrarı da yaptım ve anlamadığım konuları not alarak çalıştım.

 

Hiç çalışmaktan sıkıldığın, yorulduğun ve bırakmak istediğin oldu mu?

Çalışmaktan sıkıldığım oldu fakat hiç bırakmadım. Bazen kendimi motive ettim bazen de çevremdekiler beni motive etti.

 

Sınav kaygısı yaşadın mı? Yaşayanlara tavsiyen var mı?

Sınav kaygısı yaşadım ve yaşadığım zamanlarda kendime sene boyunca ve önceki senelerde ne kadar çok çalıştığımı hatırlattım. Kaygı içimizde yaşadığımız bir durum ve nasıl oluşturduysak öyle yok edebiliriz.

 

Gelecek yıl sınava girecek öğrencilere önerilerin nedir?

Sene boyunca hiçbir zaman çalışmayı bırakmayın ve her zaman verimli çalışın.  Yapamadığınız soruları hocalarınıza sorun ya da video çözüm izleyin. Son aylarda da bol bol deneme çözün ve sınava rahat girin. Konu tekrarını da ihmal etmeyin.

 

Başka tavsiyelerin var mıdır?

Sene boyunca uyku düzeninize dikkat edin ve uykuluyken ders çalışmayın. Düzenli beslenin ve hasta olmamaya dikkat edin. Neden çalıştığınız bilincinde olun ve sınavı gözünüzde büyütmeyin.

Guncelegitim.com