2024 LGS Ne Zaman? Sınav Tarihi Belli Oldu Mu?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören bir milyondan fazla öğrenciye yönelik yapılan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 2024 takvimi merak konusu oldu. İki oturum olarak yapılacak sınavın gelecek yıl takvimi araştırılıyor. İşte, MEB LGS 2024 etabına dair son bilgiler...

2024 LGS NE ZAMAN?

2024 LGS oturumunun tarihi henüz belli değil.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 2023 etabı 4 Haziran'da yapılmıştı.

Gelecek yıl yapılacak oturumun da benzer tarihlerde yani haziran ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.

Bu kapsamda MEB'den açıklama gelince haberimizde yer vereceğiz.

LGS kaç gün kaldı?

Sınav tarihi henüz belli olmadan sınava kalan sürenin tahmin edilmesi çok zor olmaktadır. Ama bazı web siteleri sınav tarihini 4 Haziran 2023 olarak kabul ederek geri sayım sürecini başlatmıştır. LGS Sayacı başlığı ile yayınlanan içeriklerde bugün itibariyle sınava 202 gün kaldığı belirtilmektedir. Geri sayım süreci içerisinde öğrencilerimiz çalışmalarını doğru bir şekilde planlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Konuların tamamlanması, kaynakların çözülmesi ve seri deneme sınavlarının başlangıcı gibi tüm başlıklar LGS Sayacının takibi ile sağlanabilmektedir. Bu yüzden sınava hazırlanan tüm öğrencilerimizin sınava kalan süreyi en iyi şekilde takip etmelerini ve hazırlık süreçlerini buna göre planlamalarını önermekteyiz.

2024 LGS için örnek sorular yayınlandı mı?

Millî Eğitim Bakanlığı her yıl sınava hazırlanan öğrenciler için düzenli olarak örnek soru yayınlamaktadır. 2024 LGS için Millî Eğitim Bakanlığı ekim ayı örnek sorularını yayınladı. Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinden 10 adet, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dilden 5 adet soru yayınlanmaktadır. Örnek sorular sınav hazırlık sürecinde oldukça önemlidir. Sınava hazırlanan tüm öğrencilerimizin örnek soruları çözmeleri gerekmektedir. Hatta sadece bu yıl içerisinde değil. 2018 yılından itibaren yayınlanan tüm örnek sorular çözülmelidir. Öğrencilerimizin örnek sorular ile birlikte Millî Eğitim Bakanlığının soru formatını kavraması ve öğrenmesi gerekmektedir. Bu şekilde yeni nesil soru kalıplarına geçiş evresi çok daha başarılı olacaktır. LGS Örnek Sorular için tüm öğrencilerimizin belirli web sitelerinden pdf halinde sorulara ulaşabilmektedir. Bu sorular ile birlikte kademeli olarak ilerleniş sağlanabilmektedir.

LGS sınavında kaç soru sorulmakta?

LGS sınavı iki oturumda gerçekleşmektedir. Birinci oturum yani sözel bölümde Türkçe ’den 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ’ten 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden 10 ve Yabancı Dil’den 10 soru sorulmaktadır. Sözel bölüm için toplam 75 dakika süre ayrılmaktadır. İkinci oturum yani sayısal bölümde Matematik ’den 20, Fen Bilimlerinden 20 soru sorulmaktadır. Sayısal bölüm için toplamda 80 dakika süre ayrılmaktadır.

Ek süre verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde;

- Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,

- Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır.