Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi Haberturk kanalında Gün Ortası programına katıldı. Serap BELET'in kariyer basamakları sınavı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Selvi’nin açıklamalarından not alabildiklerimiz şunlar:

*Şubat ayında çıkan yasa ile Öğretmenlikten sonra öğretmen uzman öğretmen ve Başöğretmen olarak tanımladı. Sınav şartı ile yüzde 70 sınav barajı getirildiğini söyledi

*Merkezi sınavlarda ve KPSS sınavlarında herhangi bir doküman verilmezken ve Bu sınav için yeni düzenlemeleri içerdiği için MEB derslerle ilgili doküman ve video çekimlerini yayınladı.

*Sınav zorunluluğu yok öğretmenseniz böyle bir zorunluluk yok ama kariyer basamaklarını çıkmak istiyorsanız uzman öğretmen olmak istiyorsanız başöğretmen olmak istiyorsanız programına girmek zorundasınız.

* 614 bin kişi sınava müracaat etti. Burun neredeyse yüzde 94 seviyesinde uzman, yüzde 95 seviyesinde de başöğretmene müracaat oldu.

*Kanun değişikiliği olursa bizimde talebimiz hizmet yılı çerçevesinde uygulama yapılması.

*Kanun değişikliği olmazsa, kimse öğretmenlerin motivasyonunu bozmasın. Çünkü şu an öğretmenler yoğun bir şekilde sınava hazırlanıyorlar aynı zamanda...