Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili kapsayan depremin ardından Adıyaman’da konakladıkları otel enkazında kalan Kuzey Kıbrıslı voleybol takımından kötü haber geldi. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), enkazda kalan 16 sporcunun yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Kuzey Kıbrıslı Voleybol Takımı kafilesinden 16 kişi yaşamını yitirdi

TVF’nin açıklaması şu şekilde: “Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde Adıyaman’daki otel enkazında bulunan Kuzey Kıbrıslı Voleybol Takımı kafilesinden 16 kişinin yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kafilede hayatını kaybeden tüm sporcularımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz.”

Enkazda Kuzey Kıbrıs’tan gelen kurtarma ekipleri de görev yapıyor. KKTC basınına konuşan öğrencilerden birinin annesi, Adıyaman’a kayıp çocuğunu bulmaya geldiğini belirterek “Hiçbir haber yok. Kaldıkları sekiz katlı bina tamamen yıkılmış” demişti.

Adıyaman’da kaldıkları otelin yıkılmasıyla enkaz altında kalan voleybol takımı oyuncusu öğrencilerin ve öğretmenlerinin sayısının 38 olduğu belirtilmişti. Kuzey Kıbrıs Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, enkazda Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrenci ve öğretmelerinin olduğunu açıklamıştı.

Sözcü