Bu Delal’in gerçek hikâyesi. Bir de küçük ‘kral’ tavuğun!.. Onun hayali dünyayı bir resim yaparak dolaşmaktı. Dilovası’nda 3. sınıfta okuyan adının anlamı “sevgili” olan Delal’in düşüydü bu...

Dilovası’ndaki öğretmeni Ermiş Bahtiyar, resim öğretmeni Burcu Cunneen ile tanıştı. İki eğitim emekçisi Delal’in resim aşkını keşfetti. O’nun hayal dünyasında doğan resimlere hayran oldu.

Bu iki isim onun düşünü gerçekleştirmek için harekete geçtiler. İlk önce Ermiş öğretmen sınıfta resim çalışmalarını daha da hızlandırdı.

Ve bir küçük kız resim yaptı. O resimle dünyayı gezmek olan hayalini anlattı. Kendisine yol arkadaşı olarak Kral Tavuk’u seçti.

Seferberlik...

Ailesiyle Güney Afrika’ya yerleşen Burcu Cunneen, Delal’in resmi için dünya çapında bir seferberlik başlattı. Sosyal medya kanalıyla her milletten yüzlerce insan hiç tanımadıkları bu küçük kızın düşünü gerçeğe dönüştürdü. Herkes gittiği ülkeden Delal ile Kral Tavuğun resmini çekerek paylaştı.

Delal ve Kral Tavuğu çok sevildi, 3 ay gibi kısa sürede düş gerçek oldu. Delal ve Kral Tavuk 100 günde 100 ülke dolaştı...

[Haber görseli]

Ve dün Dilovası’nda Hacı Seyit Taşar İlkokulu’nda yüzlerce resimden oluşan bir sergi açıldı. El yazısıyla hazırlanan serginin afişinde şunlar yazıyordu:

“Sergimiz Vaaarrr... 8 Haziran Cuma-Okul bahçemizde. Resimler dünyayı dolaşıyor, fotoğraflar sizinle buluşuyor. Kral Tavuk Dünya Turunda!”

 

Kocaeli Dilovası’nda 3’üncü sınıfa giden resim aşığı bir kızdır Delal… İsmi ‘sevgili’ anlamına geliyor. Adı gibi dünyayı da sevgisinde birleştirdi yetenekli bu küçük ressam.

 

 

Delal Özdemir’in en büyük hayali, resim yaparak dünyayı dolaşmaktı ve resim öğretmeni Ermiş Bahtiyar (üstte öğrencileriyle birlikte) bundan bir şekilde haberdar olmuştu. 

 

Bu hayalin gerçekle ilk buluşması, Ermiş Bahtiyar’ın, Güney Afrika’da yaşayan resim öğretmeni Burcu Cunneen ile tesadüfen internette tanışmasıyla oldu.

Dünyanın diğer ucundaki Afrika ile Dilovası arasında sohbetler ilerledikçe Delal’in resim aşkı da iki öğretmenin sık konuştuğu konulardan biri haline geldi. Cunneen de Ermiş Öğretmen gibi Delal’in hayal dünyasından çıkıp gelen resimlere hayran olmuştu.

Bu iki öğretmen çocukların hayallerinden sınırları, sözlüklerinden ‘imkansız’ı kaldırmak ve Delal’in düşünü gerçekleştirmek için ‘sihirli güçlerini’ devreye soktu. 

 

Dilovası’ndaki Hacı Seyit Taşar İlkokulu’nda görevli Ermiş Öğretmen’in öncülüğünde küçük eller coşkuyla fırça tuttu ve bunun eseri olarak ‘Delal ve Kral Tavuk’ isimli resim doğdu. Delal ve onun ‘Kral Tavuk’ adlı hayalî yol arkadaşının yer aldığı resim için, Güney Afrika’da yaşayan Burcu Cunneen dünya çapında bir seferberlik başlattı.

 

Peki nasıl oldu bu? Önce ‘Delal ve Kral Tavuk’ adıyla bir Facebook sayfası açtılar. Amaç şuydu: Dünyanın dört bir yanından, Delal’in ya da öğretmenlerinin hiç tanımadığı insanlar, ‘Delal ve Kral Tavuk’ resminin renkli bir çıktısını alacak ya da bu resmi cep telefonlarından veya tabletlerinden tam boyutlu olarak açarak, ülkelerinin veya yaşadıkları şehrin sembol yapıları önünde resmin fotoğrafını çekeceklerdi… Ve öyle de yaptılar. Daha sonra bu fotoğrafı Burcu Öğretmen’e e-posta ile ileterek, onun bu fotoğrafları ’Delal ve Kral Tavuk’ Facebook sayfasına yüklemesini sağladılar. 

Sosyal medyada büyük ilgi gören Delal’in resmi, 100 günde 100 ülkede görüntülendi. Tabi Türkiye’nin birçok kentinden gelen fotoğrafları da unutmamak lazım. 

Dilovası’ndan yola çıkıp Delal’in hiç gitmediği, görmediği uzak diyarlardan selam getiren bütün bu fotoğraflar, okulların kapandığı 8 Haziran günü, Delal’in diğer arkadaşlarına da ilham olması için Hacı Seyit Taşar İlkokulu’nda sergilendi.

 

Sergiyi büyük bir ilgiyle gezen Delal’in arkadaşları, Rusya’dan Çin’e, Almanya ve Fransa’dan ABD’ye kadar 100 ülkeden gelen ‘Delal ve Kral Tavuk’ fotoğraflarını görünce, hayallerine sahip çıkmanın önemini minik yüreklerinde hissettiler. 

Facebook’ta hâlâ aktif olan ‘Delal ve Kral Tavuk’ sayfasına bundan sonra belki binlerce fotoğraf daha yağacaktır, kim bilebilir?

 

İşte Delal ve Kral Tavuk'un dolaştığı yerlerden bazıları..  Burası Kudüs...

 

Moskova - Rusya

 

İtalya - Pisa Kulesi

 

Çin

 

Havana - Küba

 

Cumhuriyet - Posta (Özgür Yusuf CEVAHİR)