Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 16.50'de toplanan Kabine toplantısı sona erdi.

Toplantı 2 saat 45 dakika sürdü. Asgari ücrette yüzde 50 oranında yapılan artıştan sonra gözler memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zam oranlarına çevrildi.

Memurun ve emeklinin beklediği zam açıklaması gelmedi.

MEMURLARA YÖNELİK...

- Asgari ücrette en düşük rakamı 4 bin 250 liraya çıkardık. Vergi indirerek işverenin yükünü 450 lira azalttık. Hedeflerimiz doğrultusunda azimle, kararlılıkla yola devam ediyoruz. Bir müjde de memurlarımıza; Bilindiği gibi asgari ücretin gelir ve damga vergisinden (asgari ücret kadar kısmının) muaf olmasını tüm çalışanlarımız için genişletmiştik. Memurlarımızı da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücrete katkı sağlamasını planlıyoruz.

EMEKLİLİK...

- Bireysel Emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30’a çıkartıyoruz.

TÜRK LİRASI...

- Türk Lirası varlıklarının yeni bir döviz talebi oluşturmayacak şekilde değerlendirilmesini temin edecek araçları devreye alacağız. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın ‘kur daha yüksek olacak’ diye mevduatını Türk Lirası'ndan dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ...

- Burs alacak öğrenci sayısını yüzde 20 artırıyoruz. Önümüzdeki yıl lisans öğrencilerinde 850 liraya, yüksek lisans öğrencilerinde 1700 liraya, doktora öğrencilerinde 2550 liraya çıkarıyoruz