İTÜ Konservatuar öğrencileri, üniversitede dağıtılan “Müzik ruhun gıdası mıdır?” “Müziksiz hayat olmaz mı?” gibi sorular soran ve müziğin haram olduğunu yazan bildiriye çektikleri video ile sazlı türkülü cevap verdi.
 
Evrensel'in haberine göre, öğrenciler ayrıca yayınladıkları “İnadına sanat inadına özgürlük” başlıklı bildiriyle, okulda dağıtılan ‘Müzik Haramdır’ başlıklı bildiriyi dağıtan gerici faşist anlayışı kabul etmediklerini ve bu anlayışa karşı yaşamın her yerinde sanatı var etmeye çalışacaklarını belirterek “İnadına şarkılar, türküler söyleyeceğiz, inadına müziği ve sanatı tüm çocuklara öğretmeye çalışacağız. Bizler sanat ile yaşamı örgütleyeceğiz. Geleceği hep birlikte ellerimizle kurma gücümüz var ve bizler bu gücü sanat ile yaygınlaştaracağız” dedi.
 
“İnsan her gün bir parça müzik dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir tablo görmeli ve mümkünse birkaç mantıklı cümle söylemelidir. (Goethe)

İşte ''Müzik haramdır'' Bildirisi:

 

İşte İTÜ öğrencilerinden ''Müzik haramdır'' bildirisine türkülü yanıt:


 
‘MÜZİK KARŞI ÇIKILABİLECEK BİR ŞEY DEĞİL’
 
İTÜ Devlet Konservatuarı öğrencisi Batuhan Topaloğlu ise, “Dünya artık öyle bir hale geldi ki her absürt fikir beyan edilebiliyor. Müzik dinlemek veya müzik yapmak karşı çıkılabilecek haram sayılabilecek bir şey değildir, o bağlamda bir şey değildir çünkü. Yani bu ‘yürümek haramdır’ demek gibi bir şey. Çünkü dünyadaki her dengede kendi içinde bir müzik vardır. Müzik dediğimiz olay zaten aynı veya farklı seslerin belli belirsiz oranlarda ardı ardına duyulmasıyla oluşur. Yağmur sesi bile kendi içinde bir müziktir aslında. Arkadaşların fikrine gelecek olursak dini açıdan. Dini musıki denen bir şey var arkadaşlar iyi araştırsınlar sanırım haberleri yok. İlk ezandan beri İslamda musıki vardır. Örnek veriyorum her gün dinlediğimiz sabah ezanı saba makamındaki notalarla seslerle okunur, akşam ezanı segah makamı sesleriyle okunabilir bunları iyi öğrensinler. Diyelim ki biliyorlar. O zaman önce inançlarından bu müziği çıkarmaya çalışsınlar bakalım nasıl bir geri dönüş alıyorlar.