ISO Belgesi, pek çok kişi tarafından ne olduğu merak edilen ancak pek bilinmeyen bir belgedir. Tüketiciler genel olarak bu belgenin ne olduğunu ve ne işe yaradığını tam olarak bilemezler. Bu nedenle de birçok kişi bu belgenin ne olduğunu merak ediyor.

İso belgesi veren firmalar arasında yer alan Özkan Danışmanlık ile artık bu belgeyi alırken yaşanacak tüm süreçleri sorgulamak ve bunlar hakkında bilgi almak, yaşanacak hukuki sorunlarda her türlü çözüm önerisini almak mümkün oluyor.

ISO Belgesi Nedir?

Herkesin merak ettiği şeylerden bir tanesi de elbette ki ISO belgesinin ne olduğudur.

International Organization for Standardization olarak da bilinen ISO, dünya çapında standartları artırma, uluslararası iletişim ve iş birliğini yükseltme ve uluslararası ticaretin adil artışını teşvik etmek amacıyla 1947 senesinde kurulmuş olan bir sivil toplum kurumudur.

ISO, iletişimi ve iş birliğini geliştirmenin yanında uluslararası ticaret artışını da kolaylaştıran yirmi beş binden fazla uluslararası standart geliştiriyor. ISO standartları, bütün sektörler için süreçleri ve ürünleri belirliyor. Uluslararası normlar, pek çok ulusal standardizasyon programı bu koleksiyona atıfta bulunur. Bu anlamda ISO standartları ihraç ya da ithal edilen mallardaki standardizasyonu sağlamak için geliştirilen süreçlerden biridir.