Engelsiz Eğitim Sen ve Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası birleşiyor. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası tarafından yapılan açıklama şu sekilde:

GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRİYOR, TÜM ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ.

1100 üyesi ile engelli öğretmen ve memurlarımıza dönük yıllardır sendikal hak mücadelesi veren Engelsiz Eğitim Sen ve sendikamız Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Yönetim Kurulları teklifi ve Genel Kurul oluru ile güç birliği yapmak, hak ve mücadelelerde yan yana olmak için bugün (27.12.2022) itibariyle Türkiye'nin apolitik sendikası Eğitim Gücü Sen çatısında birleşme kararı almıştır.

Sahada, öğretmen ve eğitim çalışanlarının hak mücadelesinin gür sesi olan ve gücünü eğitimciden ve bilimden alan Eğitim Gücü Sen; 40.000'e yakın engelli öğretmen ve eğitim çalışanımızın hak mücadelesini daha güçlü şekilde savunacak, taleplerini gür bir sesle tüm platformlarda daha güçlü dile getirecektir.

Birleşme sonrası Eğitim Gücü Sen'in Genel Kurulunda tüzükte yapılan değişiklikle "Engelsiz Üst Kurulu” oluşturulacaktır. Engelsiz Eğitim Sen Genel Başkanı Resul PARTİCİ, sendika yönetim kurulları ve üyelerine apolitik çizgide mücadele veren sendikamızla güç birliği yaptığı için teşekkür ederiz.

Bu süreçten itibaren yönetimsel anlamda birlikte devam edeceğimizi bildirir, tüm üyelerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını dileriz.

Eğitim Gücü Sen Yönetim Kurulu