İzmir'de Karşıyaka Belediyesi'nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için ilçenin her yerine astırdığı 'Sana ne?' afişleri, tartışma yarattı. Bazıları afişlerdeki mesajları destekleyen, bazıları 'aşırı' buldu.

İZMİR BU AFİŞLERİ TARTIŞIYOR

Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için ilginç bir uygulamaya imza attı. Belediye, kampanyada kadınların hak ve özgürlüklerine vurgu için 'Sana ne?' sloganını kullandı. İlçenin hemen her noktasına bu afişler billboardlara asıldı. Kadınların fotoğrafları bulunan afişlerde 'İsteğim zaman kahkaha atarım sana ne?', 'Börek te açmam, dekolte de giyerim sana ne?', 'Gece yarısı sokakta dolaşırım, gezerim, sana ne?' sloganları ve altında da, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Akpınar'ın '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, özgür yaşam talebi ile mücadele eden kadınları saygıyla anıyorum. Şimdi ve daima' mesajı yer aldı.



EN BÜYÜK DESTEK KADINLARDAN

Kampanya hedeflenen etkiyi yarattı ve herkesin dikkatini çekti. İlçe halkı arasında mesajlar tartışma yarattı. Kimi desteklediğini açıkladı, kimisi de mesajların aşırıya kaçtığını söyledi. Ancak kampanyaya en büyük destek kadınlardan geldi.


SOSYAL MEDYADA GÜNÜN KONUSU OLDU

Kampanya sosyal medya üzerinden de büyük beğeni geldi. Afişler kısa sürede, sosyal medyada bir çok hesap tarafından 'İzmir farkı' sözleriyle paylaşıldı.