Kahramanmaraş’taki depremin etkilerinin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Hatay’ın halini hepimiz gördük, içimiz acıdı. Daha 2-3 yıllık binaların yıkıldığını gördükçe hepimiz öfkelendik. Ancak işini hakkıyla yapan insanların da olduğunu görmek bir nebze mutluluk verici.

Hatay, depremin ilk gününden beri en çok yardım çağrısı yapılan bölge oldu. Şehirdeki yüksek katlı binalar tuzla buz oldu. Yüksek katlı rezidanslar tuzla buz oldu, vatandaşlar saatlerce enkaz altından sevdiklerinin çıkarılmasını bekledi.

Ancak Hatay’ın bir ilçesinde bırakın bir tane kayıp verilmemesini, bir tane bina bile yıkılmadı. O ilçe, Hatay’ın Erzin ilçesi. Televizyona çıkıp röportaj veren Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, neden orada böyle bir hadise yaşanmadığını açık açık anlattı.

Hatay’ın Erzin ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, hepimize – özellikle yetkililere büyük bir ders verdi. Bir can kaybı, bir yıkım bile yaşanmayan ilçenin belediye başkanı, televizyona verdiği röportajda şöyle demeç verdi:

“Kaçak yapıya müsaade etmedim. Bazen de kızdılar bana, ‘Memlekette tek doğru adam sen misin?’ dediler. Birçok kişiyle kötü oldum. Depremden 3 gün önce bir vatandaş selamımı almadı. Ama vicdanım rahat.”

Ahmet Batuhan Karataş / webtekno.com