Aşağıdaki şartları taşımayan 10 yıl ve daha fazla çalışmış öğretmenler de, uzmanlik sınavına giremeyecek

Uzman öğretmen unvanı için başvuruda bulunacak öğretmenlerde aranan şartlardan biri olan mesleki gelişim çalışmaları, Eğitim Öğretim ve Rehberlik Çalışmaları, Yönetime Katılım ve Araştırma ve Geliştirme Çalışmaları olmak üzere üç alan olarak “alan değerlendirmesi” yöntemiyle değerlendirilmektedir.

Buna göre alanların her birinden bir görevin yapılması o alandaki görevin tamamlanması anlamına gelmektedir. Mesleki gelişim çalışmaları, tüm branş/alan öğretmenlerinin her bir alandaki görevlerden en az birini yapabilecekleri şekilde belirlenmiştir.  

Buna göre uzman öğretmen unvanı için başvuruda bulunacak öğretmenlerin, “Uzman Öğretmenlik Mesleki Gelişim Çalışmaları Tablosu’nda yer alan üç alandan en az ikisinden birer çalışma yapmış olmaları gerekmektedir. Ayrıca; birden fazla çalışma alanında değerlendirilebilecek mesleki gelişim çalışmaları, yalnızca bir çalışma alanında değerlendirilir.

 

Güncel Uzman Öğretmenlik Haberleri:

Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik başvuru ve sınav süreciyle ilgili sorular ve yanıtları Uzman öğretmen ve Başöğretmen ne kadar fazla maaş alacak? Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı konuları, süreleri ve soru dağılımı Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimleri yaz tatilinde yapılacak! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav süreci ve tarihleri açıklandı Uzman öğretmenlik sınavına kaç öğretmen girebilecek? Bu öğretmenler sınava girmeden uzman öğretmen olacak! MEB uzman öğretmenlik yanlış ödemeleriyle ilgili inceleme istedi