Galatasaray ve Fenerbahçe arasında pazar günü oynanması planlanan mücadelenin ertelenmesine karar verildi. İl güvenlik kurulu kararı ile önce seyircilerin stattan çıkarılması kararı alınırken, bunun ertesinde maçın ileri bir tarihte oynanaması kararlaştırıldı. İki kulüp oyuncuları tesislerden evlerine dağıldılar.
TFF’den yapılan açıklamada maçın ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı:

Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır

VALİLİĞİN AÇIKLAMASI
İstanbul Valiliği, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelendiğini açıklayarak, “20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00’de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir” ifadesi kullanıldı.

GALATASARAY’DAN AÇIKLAMA
“Valilik, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında varılan mutabakat sonucunda, güvenlikle ilgili alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak 20 Mart 2016 Pazar günü saat 20:00’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Maçın oynanacağı tarih daha sonra açıklanacaktır.”