İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur ve emekli maaşlarına zamla ilgili açıklamaları şöyle:

- Bizim için önemli olan Türkiye'nin ne durumda olduğu, milletimizin neler yaşadığıdır. Son olarak geçtiğimiz yılın aralık ayında ortaya çıkan kur dalgalanması ve ardından enflasyonda yaşanan yükseliş hepimizin canını sıkmıştır. Enflasyondaki yükselişin yükünü bir müddet daha omuzlamak zorunda kalacağımız açıktır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz.

- Aldığımız tedbirlerden biri ek bütçe teklifidir. Aralıkta döviz kurunda ortaya çıkan dalgalanmaya bağlı gelişmeler bütçenin yeniden değerlendirilmesini ek bir bütçeyle tahkimini zorunlu hale getirmiştir.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretiden yeniden değerlendirilmesini istedim. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. Kamu çalışanlarımıza ve emeklilerimize enflasyon farkını zaten vereceğiz. Bu düzenlemenin 13.7 milyon emeklimizin tamamını kapsadığının altını çizmek istiyorum. Şu anda Çalışma Bakanım çalışmayı hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler ve ardından NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimle paylaşma fırsatını bulacağız.

- Bu arada yılbaşında inşallah çalışmalarımızın, çalışanlarımızın ve emeklilerimizin ücretlerini tekrar gözden geçirecek, günün şartlarına göre ne yapılması gerekiyorsa onu da kendilerine vereceğiz. Ayrıca temmuz ayı memur maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde, 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödeneceğini de ifade etmek istiyorum.