Sizce acılar sürekli bizimle midir, yoksa biz istediğimiz sürece mi onlarla birlikte oluruz?  Bir Dünya klasiği olarak karşımıza çıkan Genç Werther’in Acıları, bambaşka olaylar ile karşımıza çıkıyor! 

Genç Werther’in Acıları 1774 yılında ve sadece iki hafta içerisinde yazılarak yayınlanmıştır. Mektup türündeki kitap, Goethe tarafından yazıldığında yazarımız sadece 25 yaşında, daha gençliğinin baharında olan biriydi. Kendi acılarını bir bütün olarak kitap haline getirmesi ise herkesin kendi yaralarını görmesine neden oldu.

Derin bir konu işleyen kitap, bazı dönemler içerisinde yasaklanarak halka okunması engellenmişti. Özellikle kendinize aşık edeceğine emin olduğumuz seri, bazı gençler için hayati bir boyuta ulaşarak, intihar etme yoluna kadar gittiklerini söyleyebiliriz. Sizlere sunduğumuz ücretsiz seçenekler içeren PDF Kitap Oku platformu sayesinde ücretsiz olarak eseri de indirebilirsiniz. Peki bu kitabı o dönem popüler kılan şey neydi? İnsanlar kitaptan neden bu kadar etkilenmişti?

Genç Werther’in Acıları Konusu

Acılarını beklenmeyen olaylar ile anlatan Genç Werther’in Acıları kitabı, olay döngüsü olarak karşımıza beklenmeyen bir seri şeklinde çıkmaktadır. Kitapta bulunan Werhter isimli genç, bir hukuk stajyeri olan ve aynı zamanda nişanlı olan bir kadına âşık olur. Aşkını anlatmak için sürekli farklı yollar denese bile sürekli başarmak için çabalar fakat bu belirli bir yere kadar devam edecektir. Goethe’nin mektup tarzındaki bu kitabı mektup tarzında yayınlanarak bütün Dünya’yı etkisi altına almıştır.

Herkesin farklı bakış açısı kazanmasına neden olan bu kitaptaki farklı sözlerden de bahsedelim:

  • Bu dünyada birinin diğerini anlaması o kadar kolay bir şey değil.
  • Savaşmayı bırakıyorum, bunu veda say.
  • Geçmişi geçmişte bırakmak ve şimdinin tadını çıkarmak istiyorum.
  • Bazen aklım almıyor; onu yalnızca ben, hem de öylesine içten, öylesine dolu dolu severken, ondan başka hiçbir şey görmez, bilmezken, ondan başka hiçbir varlığım yokken, nasıl olur da onu bir başkası da sever, sevebilir?