Yüzbinlerce twitin atıldığı etkinliğimiz gece boyunca birinci sıradaki yerini korurken, #BayramMüjdesiEkZam etiketimize katılan kamu görevlileri attıkları tweetlerde,  ek zam taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Geylan: Kamu Çalışanlarının Haklı Talepleri Göz Ardı Edilmemelidir

Türkiye Kamu-Sen’in düzenlediği sosyal medya etkinliğini değerlendiren Türkiye Kamu Sen Genel Başkan Vekilimiz ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanımız Talip Geylan;

“Kamuoyunun ve memurlarımızın bildiği üzere uzun zamandan beri, Türkiye Kamu-Sen olarak kamu görevlilerine ek zam yapılması konusunda ısrarımızı her platformda dile getiriyoruz.

Bu çerçevede birkaç gün sonra idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı ve yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesi memurlarımızın bu yöndeki beklentilerini yetkili mercilere duyurmak üzere Twitter üzerinde gerçekleştirdiğimiz #BayramMüjdesiEkZam başlıklı etiket çalışmamız ülke gündeminde zirveye yerleşti.

2023 yılı çerçevesinde,  en düşük dereceli memur maaşının 9 Bin 452 TL, ortalama memur maaşının ise 12 Bin 985 TL olduğu göz önüne alındığında kamu görevlilerinin taleplerinin son derece makul olduğu ortadadır. 2023 yılının ilk altı ayı için Ocak ayında memurlara yüzde 8 oranında zam yapılmışken, üç aylık enflasyon yüzde 12,52 olmuştur. Bu da memur maaşlarının daha üçüncü ayda yüzde 4’ün üzerinde eridiğini ortaya koymaktadır. Önümüzde 3 aylık bir süre daha vardır. Bu zaman zarfında gerçekleşecek enflasyonda memurlarımızın alım gücünün daha da azalmasına neden olacaktır. 

Bu bağlamda, Sayın Cumhurbaşkanımızın Ramazan Bayramı öncesinde bu beklentilere hızlı bir şekilde cevap vererek aileleri ile birlikte sayıları 20 milyonu bulan kamu görevlilerine müjde vermesini bekliyoruz.

Memur ve emeklilerimizin kayıplarını karşılamak, alım güçlerini artırma noktasında, ek zam ile ilgili acil olarak bir adım atılmalı, memur ve emeklilerimizi rahatlatacak bir düzenleme yapılmalıdır.

Bu bağlamda, dün akşam gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize destek veren tüm kamu çalışanları ile emeklilerimize ve vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.