Eğitime 8 ilde kar engeli. 30 Mart Perşembe günü hangi illerde okullar tatil edildi?

Nevşehir, Gümüşhane, Bayburt, Muş ve Yozgat'ta kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime perşembe günü ara verildi. Ordu, Sivas ve Samsun'un da bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

OKUL - 29-03-2023 23:32

Eğitime 8 ilde kar engeli. 30 Mart Perşembe günü hangi illerde okullar tatil edildi?

Türkiye genelinde birçok ilde kar yağışı etkili oluyor. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. İşte kar nedeniyle okulların tatil edildiği illler...


YOZGAT

Yozgat Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kent genelinde kar yağışının devam ettiği, buzlanma ve don olayı beklendiği belirtildi.


NEVŞEHİR

Nevşehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde öğle saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle, 30 Mart Perşembe günü eğitime bir gün ara verildi.

 

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının sağlık ve ulaşım gibi alanlarda olumsuz etkilerinin olabileceği belirtilerek, her derece ve türdeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin perşembe günü tatil edildiği bildirildi.


ORDU

İl genelinde kar yağışı ve olası buzlanma olaylarına karşı Çaybaşı, İkizce, Akkuş, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye ve Korgan ilçelerinde resmi ve özel tüm okullarda eğitim- öğretime perşembe günü ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.


SAMSUN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamasında, Tahnal İlkokulu ve Ortaokulu, Konakören İlkokulu ve Ortaokulu ve Cevizli İlkokulunda 30 Mart Perşembe günü yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

 

SİVAS

Akıncılar Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, 30 Mart Perşembe günü ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği ifade edildi.


BAYBURT

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde perşembe günü için eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği belirtildi.

 

MUŞ

Valilikten yapılan açıklamada, elverişsiz hava koşulları ve kuvvetli fırtınanın devam edeceği yönünde meteorolojik uyarıların yapıldığı belirtildi.

Bazı çatılarda meydana gelen hasarın henüz giderilmediğine yer verilen açıklamada, riskli durumun önüne geçmek amacıyla 30 Mart perşembe günü il genelinde eğitim öğretime ara verildiği kaydedildi.

DİĞER HABERLER
MEB okullara yenilikçi teknoloji sınıfı kuruyor!

MEB okullara yenilikçi teknoloji sınıfı kuruyor!

26-03-2024 - OKUL

Veliler öğretmenlerden nasıl randevu alacak? İşte randevu aşamaları

Veliler öğretmenlerden nasıl randevu alacak? İşte randevu aşamaları

23-03-2024 - OKUL

O illerde okullara kar tatili

O illerde okullara kar tatili

20-03-2024 - OKUL

Kız öğrencileri istismar eden Müdür Yardımcısı tutuklandı!

Kız öğrencileri istismar eden Müdür Yardımcısı tutuklandı!

13-03-2024 - OKUL

O Kolejin öğretmenleri iş bıraktı

O Kolejin öğretmenleri iş bıraktı

01-03-2024 - OKUL