Yaz tatilinde, Kariyer Basamakları Sınav şartının kaldırılması için oluşan kamuoyu ve öğretmen dayanışması devam ediyor.

 Öğretmeler vazgeçmeden, Meslek Kanunu’nun revize edilmesi, Kariyer Basamakları Sınav şartının kaldırılması, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi taleplerini aylardır twitter’da gündem yaparak yetkililere duyurmaya çalışıyorlar.

Öğretmenler takdire şayan bu dayanışma ile sendikalar üstü bir mücadele içindeler.

 Öğretmenler ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için verdikleri bu mücadele için tüm sendikalara da destek çağrısı yapıyorlar.

Bu çağrıya kulak veren bazı sendikalar yaz boyunca hem genel merkez hem de teşkilat olarak öğretmenlerin açtıkları tweet etkinliklerine destek oldular.

Öğretmenlerin 26 Aralık Pazartesi saat 18.30 da yapacakları Twitter etkinliği, çağrıya olumlu cevap veren altı sendika başkanının eş zamanlı olarak aynı etiketle tweet atmasıyla başlayacak.

26 Aralık, Pazartesi saat 18.30’da sendika başkanları @leventkuruoglu, @nejlakurul, @kademozbay @abdulbaki_deger, @alper_ogretici, @EgitimSozSen hesaplarıyla aynı etiketi kullanarak 2023 Ocak memur maaş zammına ek zam talebi başta olmak üzere öğretmenlerin tüm ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için öğretmenlerle beraber yetkililere seslenilecekler.

26 Aralık Pazartesi saat18.30’da tüm öğretmenlerimizi ve eğitim çalışanlarını temsil eden tüm sendikaları öğretmenlerin refah içinde yaşayacağı bir maaş artışı talebimiz için twitter’da desteğe bekliyoruz.

Mevcut öğretmen maaşları günümüz hayat koşullarını karşılamaktan çok uzaktır, öğretmenlik mesleğinin itibarına yakışmamaktadır. Emek, eğitim seviyesi, görev ve sorumluluk yükünü karşılamamaktadır. Bunlara bağlı olarak mesleki motivasyonumuz bozulmaktadır.

Öğretmenler olarak yaşadığımız geçim sıkıntısının giderilmesini istiyoruz. Haklı talebimizi duyurmak için destek olan sendikalara, mesleğinin hak ve itibarına sahip çıkan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

26 Aralık saat 18.30’da tek etiketle maaşlarımıza ek zam için twitter’da yetkililere sesleniyoruz.

Kadriye Demirel
Eğitimci Yazar