Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun geri çekilmesi gerektiğini savunun Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) “Hükümetin ortaklarıyla getirmiş olduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu bizim hiçbir sorunumuza yanıt vermediği gibi, gelecekte büyük ve geri dönüşsüz tehlikeler içermektedir.

Tüm engellemelere rağmen 1 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'de 1.Meclis önünden Anıtkabir'e yürüyüş yapacağız” açıklaması yapıldı.

Eğitim-İş'in açıklamasında, “Uzmanlığımızı ve mesleki deneyim ve donanımımızı yok sayan bu meslek kanunu öğretmenliği değersizleştirmekte, mesleki haklarımızı da yeni şartlara bağlamaktadır. Okullarda çalışma barışını bozacak, içeriğinde yer alan kariyer basamakları uygulamasıyla da öğrenci ve veliler arasında ayrışmaya neden olacaktır. Karşı çıkıyoruz. Bugün yoksulluk sınırının altında ücret alan, çalışma şartları çağın gerisinde kalan, zaten kadrolu -ücretli – sözleşmeli diye ayrılan biz eğitim emekçileri için bu kanun sorun çözen değil başlı başına bir sorundur. Derhal geri çekilmelidir” ifadelerine yer verildi.