Göz çevresi yaşlanmaya karşı oldukça duyarlı bir bölgedir. Kadınlarda makyaj işlemleri nedeniyle kırışık oluşumunun hızlandığı, güneşe karşı da hassasiyeti olan bir alandır. Göz çevresinde kırışıklıkları önleyici, yaşlanma karşıtı kişisel bakım otuzlu yaşlardan itibaren önem kazanır. Göz altı kremlerinin düzenli olarak yirmili yaşlarla beraber kullanımı ise önerilmektedir.

 

Göz Kremi Kullanım Alanları

Göz kremi ne işe yarar denildiğinde daha çok kırışıklıkların önlenmesi akla gelir. Ancak göz çevresinde kullanılan kremler yalnızca kırışıklık önleyici özelliğe sahip değildir. Göz kremleri;

gözaltı morluklarının yok edilmesi,

 göz çevresine nemlendirme,

göz altı torbalarının azaltılması için de kullanılmalıdır.

Kırışıklık Önleyici Göz Kremi İşe Yarar mı?

Göz kremi kullanımı gece ve gündüz kremleri kadar yaygın değildir. Genellikle göz çevresine günlük kullanılan nemlendiriciler sürülmektedir. Ancak bu kişisel bakım hataları arasındadır. Göz çevresi için özel olarak üretilmiş kremlerden yararlanmak gerekir. Kırışıklık önleyici göz kremleri bölgeyi nemlendirerek ve dokuları sıkılaştırarak çizgi oluşumunu engellemektedir. Kırışıklık önleyici göz kremi içeriğinde bulunan C vitamini bölgede kolojen miktarını arttırarak ince çizgiler ve kazayağı görünümü ile mücadele eder.

 

Göz Altı Şişlikleri için Göz Kremi

Uykusuzluk, yorgunluk ya da yaşa bağlı faktörlerle zaman zaman gözaltı şişlikleri ve gözaltında torbalanmalar oluşmaktadır. Gözaltına özel üretilmiş, sıkılaştırıcı kremlerle şişlik görünümü oldukça azalmaktadır. Özellikle retinol içeren gözaltı kremleri cildin kolajen miktarını arttırarak yenilenmeye yardımcı olur. Göz altı morluk, şişlik ve torbalanmalar için kalıcı çözüm cerrahi yöntemlerdir. Ancak genç yaşlardan itibaren hassas biçimde ve uygun ürünlerle yapılan göz altı bakımı ve beslenme, uyku düzeni gibi konulara dikkat edilen bir hayat rutini göz altı problemlerini mümkün olduğunca önleyecektir.