Diş teli fiyatları Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından her yıl açıklanmaktadır. Bu tarifedeki rakamların altında tedavi yapmak daha önceden yasaklanmışken, günümüzde bu kural biraz daha esnetilmiştir. Birbirinden çok farklı diş teli fiyatları vardır.

Yapılan çalışmalar sonucunda diş teli tedavisi uygulanırken mutlaka steril bir şekilde çalışma yapılması tavsiye edilmektedir. Çünkü bu şekilde çalışma yapılmadığı zaman sağlık açısından bir risk oluşturabilmektedir. Doktor hastasına diş teli fiyatlarını verirken kullandığı malzemenin kalitesi etkili olmaktadır.

Bunun haricinde dişlerin dış yüzüne takılan teller de metal ya da seramik olmasına bağlı olarak farklı fiyatlandırma yapılabilmektedir. Doğal olarak burada yine kullanılan araç gereç markası ve de kalitesi ana unsur olmakla beraber, seramik braketler metallere göre diş teli fiyatları daha pahalı olmaktadır.

İnternette Bulunan Diş Teli Fiyatları

Herkesin tedavi ihtiyacı ve fiyatı, diğer bir kişi ile aynı olmamaktadır. Bundan dolayı hastanın klinik, radyografik muayenesi ve analizleri yapılmadan verilecek hiçbir fiyatın geçerliliği maalesef yanıltıcı olabilmektedir. Bundan dolayı diş teli fiyatlarının internet ortamında açıklanması TDB tarafından da yasaklanmıştır. Doğal olarak TDB diş hekimleri tarafından uygulanacak asgari fiyatları internet ortamında halka açık olarak yayınlamaktadır. TDB web sitesinden bu fiyatlara siz de ulaşabilirsiniz.

Bu tedaviyi yapacak olan doktorun bilgisi, tecrübesi, becerisi, tedaviye bakışı, yenilikleri ne kadar takip etmiş olduğu çok önemlidir. Kısacası her doktorun yaptığı tedavi aynı olmamaktadır, aynı sonuca ulaşılmamaktadır.  Bundan dolayı diş hekimine göre, diş teli fiyatlarının değişmesi olağan olmaktadır.

Diş Teli Tedavisi ve Maliyeti

Ülkemizde hastalar doktorlarından tedavi süresini kısaltmalarını talep etmektedirler. Kısa sürede yapılan tedavi, maalesef iyi bir tedavi anlamına gelmemektedir. Hastalarımız ön dişleri düzeldikten sonra tedavinin artık sona erdiğini düşünürler, ama gerçek o kadar basit olmamakta, tüm dişlerin ideal konuma gelmesi, alt ve üst dişler ve çeneler arası ilişkinin hem yatay hem dikey yönde sağlıklı bir konumda kalıcı bir şekilde pozisyonlandırılmaları vakit almaktadır. Tedavi süresinin uzun olması da diş teli fiyatları üzerinde direk etki yapmaktadır. Kısa tedavi doğal olarak biraz daha ucuz olmaktadır.