2021 LGS bitti. Bu yıl 8. Sınıfa geçen öğrenciler için LGS maratonu da fiilen başlamış oldu. Yaz tatili hepinizin hakkı. Hak ettiniz. Peki bu dönemde ders çalışmadan da LGS için hazırlık yapabilir miyiz?

İşte bu sorunun cevabını içeriğimizde bulacaksınız.

 

Kitap okuyun: LGS soruları her yıl değişir. Değişmeyen ise soruları en hızlı okuyan, tek okuyuşta kavrayanların hep bir adım önde olduğudur. Özellikle LGS de sorulan Yeni Nesil sorular uzun ve bazen de karmaşık. Sözelde olduğu kadar sayısal sorularda da metin bölümleri var ve sorular bu alandan soruluyor. Metni bir kez okuyarak anlamak, tekrara gerek duymamak size oldukça zaman kazandırır. Bunun yolu da çok okumaktan geçer. Sahilde, parkta, balkonda, yatmadan önce, uyandıktan sonra her zaman her yerde okuyun.

 

Ders Çalışma Tekniklerini Öğrenin: Aslında İlkokul yıllarından beri öğretmenleriniz size hangi derslere nasıl hazırlanmanız gerektiği hakkında bilgiler verir. Fakat birçok alanda olduğu gibi öğretim yöntemlerinde de yenilikler var. Ayrıca dijitalin hayatımıza girmesi ile yöntemler de oldukça çeşitlendi. İnternette yapacağınız bir araştırma ile farklı dersler için farklı yeni yöntemler keşfedebilirsiniz. Bunlardan biri veya birkaçı mutlaka tam size göredir.

 

Hafıza Teknikleri Öğrenin: LGS sınavı ezberin ön planda olduğu bir sınav değil. Fakat yine de bazı konularda ezber tekniklerini kullanmak sizin için faydalı olabilir. Bunun için kursa gitmenize gerek yok. İnternetten de birçok yöntem öğrenebilirsiniz.

 

LGS’ye Girmiş Arkadaşlarınızla Konuşun: Daha önceki yıllarda LGS ye girmiş kişilerle sohbet edin. Doğru yaptıkları ve yanlış yaptıkları şeyler hakkında konuşun. Size seve seve yardımcı olacaklardır.

 

Hedefinizdeki Okulu Ziyaret Edin: Aileniz ile veya arkadaşlarınızla hedefinizdeki okula gidin. Olanaklarını görün. Tabelasının önünde bir fotoğraf çektirin ve çalışma masanızın üzerine asın. Bu sizi tüm yıl motive eder.

 

LGS Kitaplarını İnceleyin: Kitapçılara gidin, LGS kitaplarını karıştırın. Almasanız da anlatımı size uygun kitapları keşfedin. Bir çoğunuz kaynak kitap almak için okulun açılmasını bekliyor olabilir. Olsun siz yine de kitapçıda zaman geçirin. Belki de size çok uygun kitaplarla karşılaşabilirsiniz.

 

Stres ile baş etme yöntemlerinizi gözden geçirin: İnternete 5 dk’lık bir videoyu izlemek için girip saatlerinizi harcadığınız oluyordur mutlaka. Ya da sosyal medyaya kısaca bakmak isterken zamanın nasıl geçtiğinizi anlamadığınız zamanlar. Bu alışkanlıklar sizi kaygıdan uzak tutuyor olabilir ama aynı zamanda kaygılandığınız durumlara yaklaştırma ihtimali de kuvvetli. Yeni alışkanlıklar ve hobiler edinin. Dinlenme zamanlarında yapabileceğiniz spor, resim, elişi gibi aktiviteler sizin zaman algınızla oynamaz, dinlendirir. Ders başı yaptığınızda hem dinlenmiş hem de yararlı bir uğraşla zaman geçirmiş olursunuz.

 

Yeni İnternet Siteleri Keşfedin: Birçok internet sitesi size dersleriniz konusunda ek kaynak sunar. Bunların içerisinde ödevlerinize yardımcı olan, sınavlar için testler ve yazılılar sunan, deney ve uygulamalar yapan eğitimci kaynaklı siteler vardır. Ayrıca birçok yayınevi kitaplarının bir kısmını internetten inceleme ve kullanıma açmıştır. Bu siteleri keşfedin. Gerekirse öğretmenlerinizden yardım alın.

 

Zeka Oyunları Oynayın: Sudoku, Kare karalamaca, Futoşiki gibi zeka bulmacaları çözün, satranç oynayın. Bu aktiviteler size sezgisel düşünme yeteneği ve sorun çözme kabiliyeti kazandırır.

Arzu Öğretmen
Guncelegitim.com / ÖZEL HABER