Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamasına göre 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Elazığ ve Şanlıurfa illerinde öğrenim gören öğrencilerin tercihleri doğrultusunda ülke genelinde okullara nakillerinin sağlanmasına ilişkin karar alınmıştı.

 

Depremzede çocuklarımızdan başka illere gidenlerin nakilleri istedikleri okullara yapıldı.

 

Pazartesi gününden itibaren yeni okullarında eğitime başlayacak olan depremzede çocuklarımızın defter, çanta gibi ihtiyaçları yerel yönetimler, okul aile birlikleri veya ilk elden ihtiyacı tespit eden öğretmenlerimiz tarafından karşılanabilir ancak ders kitapları ve yardımcı kitaplar devlet tarafından basılıp dağıtıldığı için satın alınamaz. Elbette depolarda bir miktar kitap mevcuttur. Fakat yeterli gelmez.

 

MEB tarafından deprem bölgesindeki illerden nakil olarak gelen öğrenci sayısı üzerinden kitaplar acilen basılıp okullarımıza ulaştırılmalıdır.

 

Depremzede öğrencilerimizin bir an evvel yeni okullarına uyum sağlayabilmeleri için arkadaş, öğretmen, idare, veli olarak elimizden geleni yapacağımız günlerde normalleşme adına MEB’in de bu konuyu ele alması gerekir.

 

Guncelegitim.com