Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Erdoğan, açıklamasında yardımcı kaynak ve öğretmen ataması ile ilgili şunları söyledi:

12 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlıklarımız yoğun şekilde devam ediyor, son 19 yılda kesintisiz şekilde sürdürülen ücretsiz ders kitaplarının basımı ve dağıtımı tamamlandı. Eskiden parayla kitap alınamıyor, bulunamıyordu. Üst sınıflardaki ağabeylerimizden teksir notlarını bile satın alamıyorduk. Şimdi kuşe kağıtta basılı kitaplar ücretsiz şekilde, her eğitim öğretim yılının başında, sıraların üzerinde öğrencilerin önüne koyuluyor.

Bu yıl bir iyileştirme daha yaparak ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakları da öğrencilerin masalarında ücretsiz hazır edeceğiz. Dağıtılan yardımcı kaynak tutarı bu yılkilerle 130 milyonu buluyor. Milli Eğitim Bakanlığımız tüm okulların temizlik, kırtasiye küçük onarım ve atölye gibi ihtiyaçlarına yönelik bütçeleri bu yıl doğrudan okullara gönderdi. Temizlik işlerinde çalışacak 60 bin kişi de okulların açılmasıyla görevlerine başlayacak.

Temel eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında 3 milyarlık bütçe kullanarak okullarda çok önemli iyileştirmeler gerçekleştirdik. Okul öncesi eğitimin de yapımı tamamlanan yaklaşık 1200 yeni anaokuluyla güçlendirildi, yıl sonuna kadar bu sayı 3 bine tamamlanacak. Bu nedenle 1 Eylül’de atamaları yapılacak 20 bin öğretmenin 7 bin 500’den fazlası okul öncesi öğretmenliğe tahsis edildi.

Eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini de vermek istiyorum.