KARİYER BASAMAKLARI SINAVI AÇIKLAMASI

"Öğretmen Meslek Kanunu ile uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru yapıldı. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans ve doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaflar. Diğer öğretmenlerimize, ‘sınavı boykot çağrısı’ yapılmasını en başta milli iradenin tecelligahı olan Meclis’imize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak, onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak tarafı yoktur. Uzman ve başöğretmenlik sınavına girecek öğretmenlere başarılar dilerim."

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A YANIT GELDİ

Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Öğretmenlere bir kez daha seslenen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

"Erdoğan, rencide edici sınavı kabul etmeyen öğretmenlere aba altından sopa göstermiştir. Sevgili Öğretmenler, bu ülkenin gözbebeği sizlersiniz. Korkarsanız, ezilirsiniz. Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin!"