Çocuklar için İnternet Ne Kadar güvenli 
 
Gençlerin medya okuryazarlığı seviyesini ortaya koymak için yapılan araştırmaya, 1370 ebeveyn ve çocuk katıldı.
 
Araştırma, 12-15 yaş aralığındaki her 5 çocuktan 1’inin Google’da yaptıkları aramalarla ulaştıkları bilgilerin doğruluğundan şüphe etmediği ortaya kondu.
 
Çocuklar, Arama sonuçlarındaki reklamların farkında değil. 
 
Araştırma sonuçlarına göre, internete çok fazla güvenen çocukların yalnızca üçte biri, Google aramalarında en üstte çıkan ve yanında reklam ibaresi olan sonuçların reklam olduğunun farkında.
 
Araştırma kapsamında, çocuklar arasında yapılan bir testte, Google arama sonuçları çocuklara gösterildi. 12-15 yaş aralığındaki çocukların yalnızca yüzde 31’inin, 8-11 yaş aralığındaki çocukların ise yalnızca yüzde 16’sının bu sonuçların reklam olduğunu bildiği görüldü.
 
Çocukların yarısından fazlası, YouTube fenomenlerinin para aldıklarını bilmiyor
 
Şaşırtıcı bir diğer sonuç ise çocukların yüzde 8’inin sosyal medya içeriklerinin ne kadar doğru olduğunu asla sorgulamadığı gösterdi. Bununla birlikte, çocukların yarısından daha azının YouTube videolarındaki karakterlerin (YouTuber), tanıttıkları ürünler için para aldıklarını bilmedikleri ortaya çıktı.
 
Araştırma sonuçları ile ilgili konuşan Araştırmacı James Thickett, sonuçların çocukların internet dünyasında hala yardıma ihtiyaç duyduklarını gösterdiğini vurguladı.
 
Çocuk Vakfı tarafından 2013 yılında düzenlenen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi kapsamında da, çocukların medya okuryazarlığı ve medyanın çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri ele alınmıştı.