Tartışmalar arasında kabul edilen önerge için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ '3-4 bin böyle insan var cezaevinde. Bu dramda kadın en büyük mağdur. Sorunu çözmeye çalışıyoruz' dedi.
 
AKP, “cinsel istismar” suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören önergeyi dün akşam Meclis’e sundu. Önerge görüşmeleri kamuoyuna ilk duyuran  isim CHP Milletvekili Tuncay Özkan oldu. Özkan  twitter hesabından “AKP, kadını tecavüzcüsüyle evlendirip, tecavüzü meşrulaştıran önergesini yeniden Meclis’e getirdi.Tecavüz normalleşiyor,tecavüzcü aklanıyor!” diye yazdı. CHP ve MHP’li vekillerde benzer tepkilerle görüşmelerde önergeye karşı çıktı.
 
Adalet Bakanı Bozdağ “Cezaevinde 3-4 bin böyle insan var” diye önergeli savundu.
 
BOZDAĞ: “MAĞDURLAR VAR”
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu suçtan dolayı cezaevinde “mağdurların” bulunduğunu, önergenin kabul edilmesi halinde 3-4 bin kişinin serbest kalacağını söyledi.
 
İŞTE O ÖNERGE
 
Meclise sunulan önergede şu ifadelere yer verildi: “Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın, 16.11.2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi Muhakemesi Kanununun 231 inci maddesindeki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazın ortadan kaldırılmasına karar verilir.”
 
TARTIŞMALAR ARASINDA KABUL EDİLDİ
 
Önerge tartışmalar arasında kabul edildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önergenin bir oyla kabul edildiğini belirterek, Adalet Bakanı Bozdağ’ın son hamlesiyle, “uzlaşmayla çıkacak bir düzenlemede kendilerini kandırdığını” savundu. Özel, 4 günde çıkacak bir düzenlemenin 4 saatte çıkarıldığını ve uzlaşma adına içtüzükten kaynaklı haklarını kullanmadıklarını ifade etti.
 
Kaynak. sozcu.com.tr