Gaziantep'ten alınıp Bursa'da logo basılarak yeniden deprem bölgesine gönderildiği iddia edilen çadırlar olayında Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün görevine son verildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan cumhurbaşkanı kararıyla, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün görevine son verildi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar bu gece yürürlüğe girdi.

Çadır skandalıyla gündeme gelmişti: O Milli Eğitim Müdürü görevden alındı

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 18 Şubat’ta Bursa Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde depremzedelere çadır üretmek için atölyeler kurulduğunu, metal aksamların bu okuldaki atölyelerde üretildiğini, kumaş malzemesinin ise Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyesinde dikildiğini söylemişti. Özer’e göre AFAD standartlarında üretilen 410 adet afet çadırı, tırlara yüklenerek 22 Şubat’ta Bursa’dan deprem bölgesine gönderilmişti.

 

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ise 7 Mart’ta basın toplantısı düzenleyerek şu açıklamayı yaptı:

"Milli Eğitim Bakanlığının Bursa’daki okullarda üretildiğini söylediği çadırlar aslında satın alınarak sırf üzerine MEB logosu yapıştırılması için Gaziantep’ten Bursa’ya getirtildi. İşlemin ardından yeniden paketlenip deprem bölgesine gönderildi."

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

MEB ÖNCE SORUŞTURMA AÇTIK DEDİ SONRA İDDİALARI YALANLADI

Tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 Mart 2023'te yayınladığı yazılı açıklamada iddia ve sorumlu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı bu açıklamadan bir gün sonra 11 Mart 2023 tarihinde Eğitim İş Bursa Şubesinin iddialarını yalanladı.