Vali Erkan Kılıç: Grip salgını nedeniyle 6 bin öğrenci okula gidemedi

Özellikle de son bir aydır grip salgını nedeniyle benzer şikayetlerden hastanelere başvuran kişi sayısının arttığı görüldü. Durum bu şekilde olunca da hastanelere başvuran kişi sayısının artması ile birlikte salgının dozunun da ne kadar arttığı görülmüş oldu. Konu hakkında pek çok uzman tarafından yapılan uyarıların yanı sıra artık okullara gidemeyen öğrenci sayısının da arttığına şahit olundu. Durum bu şekilde olunca da Bolu Valiliği tarafından da açıklama geldi. Salgın nedeniyle okula gidemeyen öğrenci sayısının 6 bini geçtiği ifade edilerek bu konuda yaşananları aktardı. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Erkan Kılıç, merak edilenlere de yanıt verdi. 

 

6 BİN ÖĞRENCİ OKULA GİDEMEDİ! 

Salgın hastalıktan kaynaklı olarak çocukların oldukça etkilendiğini açıklayan Valilik bu durumdan etkilenerek okulda gidemeyen çocukların sayısının fazla olduğunu ifade ederek, "Bir de bu griple alakalı biliyorsunuz bunun bir geçişi, yaklaşık bir hafta, on gün bir tatil gerekir. Yani bununla ilgili olarak. Bu da uzun bir süre. Eğitimi de çok olumsuz etkileyecek bir durum. Bu dönemlerde zaten okullara griple, bu tip hastalıklarla gelmeyen öğrenciler sürekli olur. Bizde yaklaşık 47-48 bin öğrencimiz var Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda. Burada da okula gelmeyen 6 bin civarında bir öğrenci var. Bunların bazılarını veliler işte tedbir amaçlı göndermiyor, bazıları grip olmuş. Bunun da okulların kapatılmasını, eğitime ara vermeyi gerektirir bir rakam olmadığını düşünüyoruz. Çocukların eğitimi de önemli" ifadelerine yer verdi. 

 

EĞİTİME ARA VERİLME İHTİMALİ VAR MI? 

Bu durumun önüne geçilebilmek için eğitime ara verilme gibi bir durumun olup olmadığı konusunda da merak edilenlerin olmadı nedeniyle Valilik tarafından yapılan açıklama, "Okulları kapattığın zaman bazı aileler eşli olarak çalışıyorlar. Bu çocukların aynı zamanda evde bakım ihtiyacı da oluyor. Bu sefer çalışan kişiler işte izin durumu, farklı şeyler oluyor. O yönden de ayrı bir sıkıntı oluyor. Tabii biz bunu düşünmüyoruz ama şu noktada daha çok dediğimiz gibi çok ciddi bir şey yok. Bu dönemlerde devamlı bu tip vakalar olur. Eğitime devam etmeyi düşünüyoruz. Tedbir anlamında maske takmak isteyen çocuklar, semptomları gösteren çocuklar takabilir" şeklinde oldu. 

Durumun ilerleyen süreçlerde ve diğer illerde nasıl ilerleyeceği ise oldukça merak edildi

Kaynak: Kamu Gündemi