Bora Hoca'nın görevden alınmasına öğrenciler derse girmeyerek tepki gösterdi

İzmir Atatürk Lisesi’nde müdür yardımcı olarak görev yapan Bora Cangüloğlu'nun görevden alınmasına öğrenciler derse girmeyerek tepki gösterdi.

OKUL - 11-10-2021 23:09

Bora Hoca'nın görevden alınmasına öğrenciler derse girmeyerek tepki gösterdi

Haber Ekspres'ten Fatih ÖZKILINÇ'ın haberine göre,

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube üyesi Atatürk Lisesi Müdür Yardımcısı Bora Cangüloğlu'nun görev süresinin uzatılmayarak İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü emrine öğretmen olarak atanmasına yönelik Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube tarafından okul önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, Cangüloğlu'nun görevden alınmasının haksız ve hukuksuz olduğunu belirterek “Yandaş istihdam etmek dışında bir anlamı ve amacı olmayan proje okulları yönetmeliğine göre dahi, aynı kurumda dört yıllık  görev süresi dolanlardan görev liyakati olanların sürelerinin dört yıl daha uzatılabileceği ifade edilmişken, ve bu ifadeye uygun olarak bir önceki yıl görev süreleri dolan  Eğitim Bir Sen üyesi dört idarecinin görev sürelerinin dört yıl daha uzatılmasına karar verilmişken, Bora Cangüloğlu’nun  görevinin hiçbir gerekçe gösterilmeden sonlandırılması, bu kararın hukuki değil siyasi olduğunu göstermektedir. Bora Cangüloğlu’nungörevden alınmasının gerekçesi nedir? Somut bir durum, yazılı bir tespit, inceleme veya soruşturma sonucuna dayanmadan görevden alınmasının, Bora Cangüloğlu’na dönük hasmane bir tutumun sonucu olarak tarafımızca değerlendirilecektir. Dönem ortasında, üstelikte pandemi koşullarında sınavlara hazırlanma stresi altındaki 12. sınıf öğrencilerinin iş ve işlemlerinden sorumlu müdür yardımcısı Bora Cangüloğlu’nun görevden alınma keyfiyeti, hukuki olmadığı gibi pedagojik de değildir” dedi.

Görevime geri döneceğim

Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin görevden alındığını belirten Cangüloğlu, “Ne bir görev süresi dolması, ne bir soruşturma yargı kararı, başarısızlık gibi bir sebep gösterilmeksizin tamamen keyfi bir şekilde bakanlık onayı ile görevden alındım. Zaten proje okulları demek keyfe göre atarım istediğimi görevde alırım demek. Görevden alınmam tamamen buna bağlı.  Görevden  almanın hiçbir hukuki normu yok hukuk çiğnenerek görevden alındım. Meslek hayatımda 5. kez görevden alınıyorum. Kasım 2002’den bu yana 5’inci kez. 2 kez bu okulda oldu. Hukuki mücadelemize vererek görevimize geri döneceğim” açıklamasında bulundu.

Ayrıca Atatürk Lisesi’nde Cangüloğlu'nun görevden alınması nedeniyle 12’inci sınıf öğrencilerinin dersleri protesto ettiği ve derslere girmediği belirtildi.

Kaynak: haberekspres.com.tr

DİĞER HABERLER
MEB okullara yenilikçi teknoloji sınıfı kuruyor!

MEB okullara yenilikçi teknoloji sınıfı kuruyor!

26-03-2024 - OKUL

Veliler öğretmenlerden nasıl randevu alacak? İşte randevu aşamaları

Veliler öğretmenlerden nasıl randevu alacak? İşte randevu aşamaları

23-03-2024 - OKUL

O illerde okullara kar tatili

O illerde okullara kar tatili

20-03-2024 - OKUL

Kız öğrencileri istismar eden Müdür Yardımcısı tutuklandı!

Kız öğrencileri istismar eden Müdür Yardımcısı tutuklandı!

13-03-2024 - OKUL

O Kolejin öğretmenleri iş bıraktı

O Kolejin öğretmenleri iş bıraktı

01-03-2024 - OKUL