Romantik davetlerin, kutlamaların olmazsa olmaz çiçeklerden birisi denilince akla kuşkusuz güller geliyor. Renk renk dokusuyla farklı atmosferler yaratabilme imkanı sağlayan güllerin anlamları ise değişiklik gösterebiliyor. Her rengin kendine özgü anlam sahibi olması ve anlamları bilerek gül siparişi yapılması sizi çok ve o anı çok daha değerli kılma fırsatını sağlıyor. Gelin gül renklerinin anlamlarını inceleyelim;

1- Beyaz Güller

Güller arasındaki en sevilen renklerden bir tanesi beyaz güller. Beyaz gül, saflığın, masumiyetin, duyulan saygının ve değerin simgesi olarak biliniyor. Özellikle arkadaşlarınıza hediye olarak gül demeti siparişi vermek istiyorsanız beyaz gül tam da aradığınız çiçek. Ev hediyes, yeni işin ilk günü hediye olarak eşsiz bir seçim olabilir.

2- Kırmızı Güller

Kırmızı gül, evlilik tekliflerinin, özel duyguların itirafında en çok tercih edilen çiçekler arasında yer alıyor. Edebiyatta bile bu özellikleri konu olmuş olan kırmızı güller, romantizmin akımın çiçekte temsilcisi konumunda. Ancak kırmızı gül aşk, sevgi ve tutku anlamları dışında da cesaret ve tebrik mesajı anlamını taşır. Tarih boyunca büyük komutanları ya da savaştan dönen askerlerin yollarına onların cesaretini tebrik etmek adına kırmızı güller döküldüğü biliniyor.

3- Sarı Güller

Arkadaşlıklara verilen değerin, onların ne kadar önemsendiğinin ve neşeli anların kutlanmasında en çok tercih edilen renklerin başında sarı güller geliyor. Sarı güller, çocuk sahibi olmuş çiftlere, hastalık geçirmek bir arkadaşınıza moral olması ya da bir konuda teşekkür etmek istediğiniz zaman akıllara gelen ilk renk oluyor. 

4- Pembe Güller

Renk tonlarına göre başsağlığından mutluluğa kadar farklı anlamları içerisinde barındırıyor olsa da pembe gül genel olarak aşkın ve minnettarlığın göstergesi olarak kabul ediliyor. Ayrıyeten aşkınızı itiraf etmek için kırmızı gül yerine farklı bir renkte gül vermek isterseniz tercihiniz pembe gül olabilir. Seni ilk gördüğüm günden beri seviyorum anlamına gelen pembe gül sayesinde karşınızdaki kişinin kalbini çalabilirsiniz.

5- Siyah Güller

Gül denildiği zaman akıllara genellikle mutluluk, neşe, aşk ve sevgi gibi insanı farklı ve güzel hissetmesini sağlayan duygular geliyorsa da bunun tam tersi bir durumda yaratabilir. Bu ters etkiyi yaratan renkse siyah oluyor. İlişki bitiminin ya da karşınızdaki kişiye oluşturduğunuz gönül bağının artık tamiri mümkün olmayacak bir şekilde zarar gördüğünü iletmenin en etkili yollarından birisi siyah güller.

Sonuç olarak eğer çiçek siparişi verirken güllerin renklerini ve anlamlarını göz önüne almak olası kafa karışıklıklarını önleyip vermek istediğinizi mesajı, uyandırmak istediğiniz hisleri net olarak karşı tarafa iletecektir.