Her sene başında öğretmen görevlendirme karmaşası yaşanıyor. Bu karmaşa maalesef çoğu ilimizde mevcut.

En çok şikâyet aldığımız illerin başında ise Samsun ili geliyor. Bu ilimizde il müdürleri gidiyor geliyor fakat sorunlar düzelmiyor. Demek ki sorunlar il müdürü kaynaklı değil. O zaman çözüm metodu değiştirilmelidir.

Bilindiği gibi il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri emrinde norm kadro fazlası öğretmenler bulunmaktadır. Norm kadro fazlası öğretmenleri bazı milli eğitim müdürlükleri kendi anlayışına göre görevlendirme yoluna gitmektedir. Kendi anlayışı dediğimize bakmayın bu görevlendirmelerin nasıl yapıldığını eğitim camiası çok iyi bilmektedir.

Mevzuat der ki; hizmet puanı üstünlüğüne göre yapacaksın. Fakat bazı milli eğitim müdürlüklerinin yine bazı personeli bu mevzuat hükmünden bihaberdir ve başkaca kriterler aramaktadır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar

Kadrosunun bulunduğu okul ve kurum dışında görevlendirilme

MADDE 20- “Millî eğitim müdürleri; aylık ve zorunlu ek ders görevi saatlerini kendi okul ve kurumunda dolduramayan öğretmenleri, öncelikle isteklilerden, istekli bulunmaması durumunda ise hizmet puanı en az olandan başlamak suretiyle görev yerlerinin bulunduğu veya ikamet ettikleri belediye sınırları (büyükşehirlerde büyükşehir belediyesi) içinde kalmak kaydıyla öncelikle alanlarında veya ilgili öğretmenin girebileceği diğer alanlarda öğretmen ihtiyacı bulunan diğer okul ve kurumlarda görevlendirmek ve bu görevlendirmenin yerine getirilip getirilmediğini izlemek zorundadır “ demektedir. Görüldüğü gibi tek kriter hizmet puanı ve istektir.

Maalesef öğretmenlerden tercih alınmamış, dilekçe toplanmamış, toplanan dilekçe ise yanlış/hayali okullarla dolu çünkü yanlış okullar tercihlere sunulmuş, yazılı bir bildirimde bulunulmamış, tebliğ yok, tebellüğ yok, isteğe bakılmamış, düzgün bir boş okul/kurum sunulmamış, demokrasinin olmazsa olmazı olan şeffaflık ve denetime açıklık sağlanmamış öğretmenler gayr-i ihtiyari görevlendirilmiştir.

Bu durumda olan öğretmenlerimize tavsiyemiz tazminat davası açmaları gerekirse şahıslar hakkında da suç duyurusunda bulunmaları yönünde olacaktır. Bu durumda olan öğretmenlerimize hukuki destek vereceğimiz konusunda söz veriyoruz.

Kaynak: Memur Davaları