Banka promosyonu güncellemezse öğretmenler hesaplarını kapatacak

Zonguldak’ta, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Halk Bankası'nın promosyonu güncellemediği takdirde tüm hesapları kapatarak başka bankalara geçeceklerini bildirdi.

Banka promosyonu güncellemezse öğretmenler hesaplarını kapatacak

Eğitim Bir Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Kamuran Aşkar Madenci Anıtı'nda basın açıklaması yaptı.

Aşkar, “yüksek enflasyon, özellikle son bir yılda yapılan banka promosyon sözleşmelerini değersiz hale getirmiştir” dedi. Aşkar şöyle devam etti:

“Kamu görevlilerinin zararı büyüktür. Enflasyonun neredeyse 10 katı kâr yapan bankalar banka promosyon sözleşmelerini güncellemeye yanaşmamakta ve kârlarına kâr eklemeye devam etmektedirler.

Bu zamana kadar promosyon sözleşmelerinin güncellenmesi ile alakalı vermiş olduğumuz dilekçelerin büyük çoğunluğuna ret cevabı geldiği gibi verilen promosyonun çok daha fazlasını tazminat olarak talep etmektedirler. Bankaların bu vurdumduymazlığını bir yere koymak mümkün değildir.

Bankalar bu tavırlarına devam ederlerse bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerini bilmelidirler.

Bu husustaki mücadelemizden asla vazgeçmeyecek verilen ret cevaplarını sineye çekmeyeceğiz. Hükümet de bütün bu yaşananlara seyirci kalmamalı bankaların sömürü çarkına dur demelidir. Bankalara son çağrımız şudur: Gelin kamu çalışanlarına kulak verin ve banka promosyon sözleşmelerini günün şartlarına uygun olarak bir an önce güncelleyin.”

Basın açıklaması sonrası Sendika Başkanı Kamuran Aşkar ve sendika üyeleri Halk Bankası Zonguldak şubesine gidip dilekçelerini teslim ettiler.

Ercan Demir / Yeni Adım Gazetesi 
 


 

 

Loading...
Yükleniyor...