Milli Eğitim Bakanlığı tarafından velileri ve öğrencileri yakından ilgilendiren bir karar alındı. Milli Eğitim Bakanı Özer, bu yaz itibarıyla bilim ve sanat merkezlerinde 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrenciler için yaz okulu açılacağını bildirdi. Eğitimlerin nerede olacağı da belli oldu

Bakan Özer, velileri ve öğrencileri yakından ilgilendiren bir kararı duyurarak 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrenciler için yaz okulu açılacağını bildirdi. İşte detaylar...

Bu yazdan itibaren bilim ve sanat merkezlerinde tüm öğrenciler için yaz okulu açılacak

İlk kez bu yaz itibarıyla bilim sanat merkezlerinde sadece bilim sanat merkezine seçilmiş öğrenciler değil 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik yaz okulu açacaklarını duyuran Bakan Özer, sadece akademik eğitim öğretim yılında değil 12 ay boyunca gençleri yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. Özer şunları kaydetti:

 

"Yaz okulunda iki ders olacak. Bir, bilim dersi olacak; ikincisi sanat dersi olacak. Bizim Bakanlık olarak okullar arasındaki imkân farklılıklarını azaltmak için bir mekanizmamız var:  destekleme yetiştirme kursları. Artık bilim sanat merkezlerini de destekleme ve yetiştirme kursları kapsamına alıyoruz. Bilim sanat merkezindeki öğretmenlerimiz de bu kapsamda tüm öğrencilerimizle yaz okullarında bilim ve sanatla ilgili hazırlamış oldukları programı paylaşacaklar. Yani biz artık Millî Eğitim Bakanlığı olarak sadece akademik eğitim öğretim yılına değil, 12 aya bakacağız ve gençlerimizi hiç yalnız bırakmayacağız. Her zaman gençlerimizin akademik gelişimi; kültür, sanat, medeniyet bilinci; ülkenin ne olduğu ve nereye gittiği gibi alanlarda her daim yanlarında olup onlara her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz."

 

Bugün açılışı yapılan atölyelerin hayırlı olmasını dileyen Özer, program kapsamında 10 ildeki bilim ve sanat merkezi ile çevrim içi bağlantı gerçekleştirdi.