Bakan Özer: Bağışla kayıt arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok!

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında düzenlenen toplantıda İzmir'deki resmî okulların müdürleriyle bir araya geldi.

OKUL - 22-07-2022 11:42

Bakan Özer: Bağışla kayıt arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok!

Tüm illerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarına erken başladıklarını kaydeden Özer, "İstediğimiz şey, okullarımızın tüm ihtiyaçlarını Bakanlık olarak karşıladığımızı sizlere göstermek. 2022-2023 eğitim öğretim yılında tüm eksikliklerimizi bilerek çok güçlü bir şekilde bir başlangıç yapalım dedik. Temizlikten kırtasiyeye, küçük onarımlardan donatım ihtiyacına kadar hangi okulun ne ihtiyacı varsa onunla ilgili çalışma yapıldı ve bugün İzmir'imizdeki tüm okullarımıza 200 milyonu kırtasiye, 150 milyonu temizlik, 80 milyonu küçük onarım ve 170 milyonu donatım olmak üzere 600 milyon liralık yatırımı göndermiş bulunuyoruz. 400 milyonu da koyduğumuz zaman 1 milyarlık bir eğitim öğretime hazırlık bütçesini İzmir'imizin tüm okullarımıza aktarmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.  

 

Bakan Özer:"Bağışla kayıt arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok"


Bakanlık olarak okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarına vurgu yapan Özer, "Velilerimizin özellikle kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşmasını istemiyoruz. Velilerimiz eğer isterse okullara, okul aile birliklerine bağış yapabilirler ama bağışla okul kayıtları arasında hiçbir pozitif korelasyon yok. Zorunluluk ilişkisi yok çünkü bizim Bakanlık olarak tüm okullarımızın ihtiyacını karşılayabilecek gücümüz de var, bütçemiz de var. Sadece bununla yetinmeyeceğiz. Aynı zamanda, inşallah, temizlik ve güvenlikle ilgili okullarımızın ihtiyacını karşılamakla ilgili de yakında tüm okullarımıza, tüm illerimize sürprizimizi açıklayacağız. Yani Bakanlık olarak istediğimiz şey, sizlerle birlikte sürekli istişare hâlinde yol yürüyerek sizlerin her türlü talebini karşılayabilecek her türlü gücümüz var. İnşallah, bundan sonra okul temelli bir şekilde süreçlerimizi yöneteceğiz." dedi.  

 

Okul idarecilerinin her türlü talebini karşılayabilecek güçleri olduğunu belirten Özer, şöyle konuştu: "Okul iklimini güçlendirerek okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı ortamda akran zorbalığının olmadığı, şiddetinin olmadığı bir okul ikliminde çalışacakları bir ortamı güçlendirmek aynı zamanda öğrencilerimizi de çok sağlıklı ortamlarda eğitim almasını sağlayabilmek... Şu algıyı tüm Türkiye'de kırmak istiyoruz. 'Bakanlık okulların ihtiyacını karşılardı, bakanlık, okulları, okul aile birliklerine mahkûm ediyor. İşte öğretmenleri velilerin bağışlarına mahkum ediyor.' Hayır. İstanbul'da da Ankara'da da İzmir'de Kars'ta da ,neresi olursa olsun, Türkiye'nin tüm noktalarındaki tüm okullarımızın ihtiyacını biz karşılayacağız. Sizlerle el ele vererek tüm valilerimiz, kaymakamlarımızla el ele vererek çok daha güçlü okul iklimleri tesis edeceğiz. Artık Türkiye'de eğitimle ilgili başka hikâyeleri konuşacağız. Velilerden iki top A4 kâğıdının talep edildiği bir okul değil; yurt dışında başarı, uluslararası projelere katılım için iş birliği yapılan bir mekanizmanın olduğu bir eğitim sisteminden bahsedilen bir Türkiye'yi inşa edeceğiz inşallah. Bunu yapabilecek kapasitemiz de var, irademiz de var, gücümüz de var."

İzmir MEM
 

DİĞER HABERLER
Okullar 1 Nisan'da tatil edildi

Okullar 1 Nisan'da tatil edildi

29-03-2024 - OKUL

MEB okullara yenilikçi teknoloji sınıfı kuruyor!

MEB okullara yenilikçi teknoloji sınıfı kuruyor!

26-03-2024 - OKUL

Veliler öğretmenlerden nasıl randevu alacak? İşte randevu aşamaları

Veliler öğretmenlerden nasıl randevu alacak? İşte randevu aşamaları

23-03-2024 - OKUL

O illerde okullara kar tatili

O illerde okullara kar tatili

20-03-2024 - OKUL

Kız öğrencileri istismar eden Müdür Yardımcısı tutuklandı!

Kız öğrencileri istismar eden Müdür Yardımcısı tutuklandı!

13-03-2024 - OKUL