Animasyon filmleri birden fazla resmin arka arkaya getirilmesi şeklinde elde edilen görüntüler olup teknolojinin gelişmesiyle birlikte bunun yerini bilgisayarlı programlar almıştır. Özellikle 3D animasyon 3 boyutlu vektörler ve özel yazılımlar ile bilgisayar teknolojisi kullanılarak elde edilir. Bu filmler elde edilirken ilk etapta üç boyutlu vektörel çizgiler kullanılıp model çizilir. Ardından bu model renklendirilir ve bu dokulandırma ismini alır.

Dokulandırma işleminin ardından düzenek kurulur ve animasyonun ortaya çıkacağı bir iskelet sistemi hazırlanır. Böylece vektörler rahatlıkla istenilen konuma getirilebilecektir. Hareketli hale dönüşen üç boyutlu nesneler gerçek gibi görünsün diye sanal ışık ve kamera ayarlanır. Burada matematik algoritmaları ve bilgisayar yazılımı vektörel bilgileri devreye girerek resimler oluşturulur. Bunun için özel olarak üretilen yazılımlar kullanılarak süreç daha verimli ve pratik hale getirilir.

Animasyon Filmi Önerileri

En çok izlenen animasyon filmler geniş içeriğe sahiptir. Bunlar arasında genelde ilk sırada Buz devri yer alır. 2003 yılında vizyona giren filmde buzul çağında geçmektedir. Filmde dişli ve karizmatik kaplan, kendi halinde ve uzun tüylü mamut, muzır bir raku hep birlikte zorlu koşullar altında mücadele etmektedir. Bu zavallı hayvanlar küçük bir bebek bulurlar ve o bebeği insanlara ulaştırmak için maceradan maceraya atılırlar.